20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerErtuğrul Yavuz Pala: 'Sektör; ekonomiyi büyütmeye devam edecek'

Ertuğrul Yavuz Pala: ‘Sektör; ekonomiyi büyütmeye devam edecek’

TÜİK tarafından düzenli olarak her ay yayınlanan konut satış istatistikleri ağustos ayı rakamlarını içeren son raporuna göre ağustos 2017'de gerçekleşen konut sayısı bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 4.7'lik bir artış göstererek 120 bin 198 oldu. 
9 ekimde Avrupark Hayat projelerinde lansman satışlarına başlayacak olan Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yavuz Pala konut satışlarındaki artışın memnuniyet verici olduğunu söyleyerek TÜİK raporunu şu sözleriyle değerlendirdi:
"TÜİK’in açıkladığı Ağustos ayına yönelik verilere göre, yatırımcı ilgisi ve güveni devam ediyor. Sektör açısından en temel konuyu bu güvenin sürdürülebilirliği oluşturuyor. Verilere göre geçen yılın aynı ayına göre satışlarda yüzde 4.7’lik artış var ve toplam satışlar da 120 bini aşmış durumda. Konut satışlarındaki artışın önümüzdeki aylarda da devam edeceğini öngörüyoruz. Yerli ve yabancı açısından düşünürsek sektörümüz kazanç ve güven açısından hâla çok cazip. Gerek ilk konut satışları gerekse yabancıya satış oranlarındaki artıştan da bunu görebiliyoruz. Mevcut istikrarın devamıyla sektörün ekonomiye olan katkısının hız kesmeyeceğini, bu katkının önümüzdeki süreçte daha da artarak devam edeceğini söyleyebiliriz."       
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI