20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerEn çok kira fiyatları hangi ilde arttı?

En çok kira fiyatları hangi ilde arttı?

REIDIN Emlak Endeksleri’nin 2017 Ocak ayı sonuçlarına göre konut satış fiyatları en çok Elazığ’da arttı, kira fiyatları ise ençok Kırşehir'de arttı.
• Türkiye genelinde 68 şehrin tamamını kapsayacak nitelikteki Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi’nde Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 0.91 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 8.88 oranında artış gerçekleşti.
• 2017 Ocak ayında Elazığ’da metrekare başına konut satış fiyatları yüzde 2.08 oranında artarken, Elazığ fiyatların en çok yükseldiği şehir oldu.
• Kars ise aynı dönem içerisinde yüzde 0.52’lik oranla konut satış fiyatlarının en çok azaldığı şehir olarak açıklandı.
• Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi’nde Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 0.14 oranında azalış, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 6.06 oranında artış gerçekleşti.
• Ocak ayında Kırşehir‘de metrekare başına konut kira değerleri yüzde 2.03 oranında artarken, Kırşehir kiraların en çok yükseldiği şehir oldu.
• Aynı dönemde konut kira değerlerinin en çok azaldığı şehir ise yüzde 2’lik oranla Kütahya oldu.
Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle hazırlanan REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre;
2017 Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 0.52, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.99 oranında ve endeksin başlangıç dönemi olan 2010 yılı Ocak ayına göre ise yüzde 72.50 oranında artış gerçekleşti.
• Endeks, aynı ay içerisinde, İstanbul Anadolu Yakası’nda yer alan markalı konut projelerinde yüzde 0.22 oranında ve İstanbul Avrupa Yakası’ndaki markalı konut projelerinde yüzde 0.82 oranında arttı.
• Endeksin başlangıç dönemine göre ise İstanbul Anadolu Yakası’ndaki projeler Avrupa Yakası’na kıyasla 8.5 puan fazla artış gösterdi.
Amortisman süresi bakımından, satın alınan evlerin kiraya verildiğinde alış fiyatını en kısa sürede karşılayabildiği şehirlerin başında Aydın geldi. Aydın, 2016 yılının Aralık ayında da amortisman süresi en kısa şehir olarak yatırımcısının yüzünü güldürmüştü.

PROJE BİLGİ FORMU

Burak Öz
Burak Öz
İstanbul Matbaa Meslek Lisesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Fotoğraf Bölümü önlisans, Selçuk Üniversitesi Gazetecilik lisans, Marmara Üniversitesi Genel Gazetecilik yüksek lisans mezunu. 1990'larda öldürülen gazetecileri konu alan yüksek lisans tez çalışması var. Bugüne kadar Hürriyet (staj), BirGün, Karşı gazetelerinde ve çeşitli internet sitelerinde yüzlerce haberi imzalı ve imzasız şekilde yer aldı. Sarı Basın Kartı taşıma hakkını yaklaşık 10 yıl önce kazandı. Orta düzey İngilizce, 10 parmak F klavye, Photoshop bilgisine sahip.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI