28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden HaberlerEmlak Konut'un Zeytinburnu arazisine en yüksek teklif 5'li konsorsiyumdan geldi

Emlak Konut’un Zeytinburnu arazisine en yüksek teklif 5’li konsorsiyumdan geldi

Emlak Konut GYO'nun Zeytinburnu Beştelsiz bölgesinde bulunan 96 bin 968 metrekare büyüklüğündeki arsası için yapılan ihalenin 2. oturumu 13 haziran salı günü yapıldı.  D-100 karayolu ve Kennedy Caddesi arasında ayrıca Avrasya Tüneline yakın bir bölgede yer alan değerli arazideki projede turizm, ticari ünite, konut ve kamunun kullanımına açık park alanları bulunacak. 

Emlak Konut GYO'nun "İstanbul Zeytinburnu Beştelsiz Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" ihalesinin 2. Oturumunda; Gelen en yüksek teklif;
Arsa Satışı Karşılığı Satış Toplam Geliri (ASKSTG) : 1.730.000.000 TL
Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Toplam Geliri (ASKŞPTG) : 640.100.000 TL
Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Gelir Oranı : %37 ile
 
''GÜNEY GAYR. YAT. SAN. VE TİC. A.Ş. & BAŞ YAPI İNŞ. TAAH. VE TUR. SAN DIŞ TİC. LTD. ŞTİ. & ESTA İNŞ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. & ELİT VİZYON YAPI İNŞ. TAAH. TEKS. SAN. VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ. İŞ ORTAKLIĞITORKAM İNŞ. VE YATIRIM A.Ş'' tarafından verilmiştir.

İhaleye Esas Taşınmazların Tespit Edilen Asgari Bedeli 418.966.961.-TL'dır TL'  dir.
Dosyalar yönetim tarafından  değerlendirildikten sonra ihale kesinleşmiş olacak.

Eski askeri lojmanların bulunduğu arsa alanında 61 bin 845 M2 inşaat yapılacak. Arsanın büyük bir bölümü park alanı olarak ayrıldı. Buna göre, toplam 55 bin 176 M2'lik alan park olarak değerlendirilecek. Konut, ticaret, turizm, dini tesis alanlarının yer alacağı projede yükseklik tarihi yarımada silüeti de dikkate alınarak 35.5 metre ile sınırlandırıldı. Bazı binalara 2 kat yükseklik sınırı verildi. Emlak Konut GYO, üzerinde askeri lojmanların bulunduğu 102 bin 760 metrekarelik arsayı, TOKi’den 2015 yılında toplam 400 milyon 5 bin liraya satın almıştı. Arsa, Olivium Alışveriş Merkezi ile Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün arasında yer alıyor. Lojmanların taşınma işlemleri devam ediyor.
 

PROJE BİLGİ FORMU

Ayla Özer
Ayla Özer
1969'da Bursa'da doğdu. Evli ve bir kız çocuk sahibi. İlk, orta ve lise eğitimini İnegöl Lisesinde tamamladıktan sonra Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünnden mezun oldu. Öğrencilik yıllarında Bursa'da Barışçı Ajansta müşteri temsilcisi olarak başladığı iş hayatına 1992 yılında Sabah Gazetesi Reklam Satış, TGRT Televizyonu Reklam Müdürlüğü, Vatan Gazetesi Reklam Direktörlüğü olarak devam etti. 2011'de emlakdream.com'uu kuran Ayla Özer halen emlakdream.com'un Yayın Yönetmenidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI