28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaVideolarBasın ToplantılarıEmlak Konut'tan kredilerde "katkı payı"nı bitiren kampanya

Emlak Konut’tan kredilerde “katkı payı”nı bitiren kampanya

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut GYO tarafından başlatılan kampanyayla, vatandaşlar banka kredisinin bir kısmını Emlak Konut bünyesinde kullanıp, bankalara katkı payı ödemeden ev sahibi olabilecek.

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut GYO tarafından başlatılan kampanyayla, vatandaşlar banka kredisinin bir kısmını Emlak Konut bünyesinde kullanıp, bankalara katkı payı ödemeden ev sahibi olabilecek.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, düzenlediği basın toplantısıyla geçen yılı değerlendirip, önümüzdeki yılın da hedeflerini açıkladı.

Kurum, geçen yıl ürettikleri konutların yüzde 95’ini sattıklarını, bu yıl bitecek konutların şimdiden yüzde 74’ünün, 2019’da biteceklerin ise yüzde 46’sının satıldığı bilgisini verdi.

İhalelerinde bir önceki yıla göre iki kat artış olduğunu dile getiren Kurum, aynı dönemde  13,5 milyar lira değerinde 15,5 milyon metrekare arsa satın aldıklarını ifade etti.

“Kentsel dönüşümde karmaşa yaşanıyor”

Sunumunun ardından soruları yanıtlayan Murat Kurum, kentsel dönüşümde karmaşa yaşandığını ve bunun henüz aşılamadığını anlattı.

Kurum, kentsel dönüşümün uzun bir sürece yayılması gerektiğini aktararak, “Acele etmemek lazım. Fiyatlar sürekli değişiyor. Böyle sürmez. Planlı hareket etmeliyiz. Yol haritasıyla hareket edilmeli. Kısım kısım, ada ada girmek lazım. Bu süreçte üstümüze düşeni yapıyoruz. Esenler’de bitirdik. Bu tarz projeler çıktığında içinde olacağız.” dedi.

“Alt gelirliler için çalışma yapıyoruz”

Türkiye’nin bir çok yerinde proje yaptıklarını anımsatan Kurum, “Projelerimizin bir kısmını alt gelirliler için yapıyoruz. Yine de yapacağız. Başka çalışmalarımız da var. Bankalarla, bağımsız denetim kuruluşlarıyla, alt gelir grubuyla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Alt gelirliler de belli miktarda parayı ödeyebiliyor. Buna yönelik projeler yapıyoruz.” diye konuştu.

“Katkı payını ortadan kaldıran kampanya başlatıyoruz”

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, her sene kampanya yaptıklarının altını çizerek, şöyle devam etti:

“Bu senenin başında ilgililerle toplantı yaptık. Bankalar bize ciddi katkı yaptı. Onların da inşaat sektörüne yönelik bir hacmi var. Bankaları ve yüklenicileri rahatlatalım istedik. Ocak ve mart ayında biraz da bankaların yükünü almak için verilecek mortgage kredilerinin bir kısmını Emlak Konut’da toplamak için bir çalışma yaptık. Mesela bankalar bize ilk kampanyamızda 1,5 milyar lira kredi vermişler. Bunda diyelim yüzde 35-40 Emlak Konut payı var işte 600 milyon civarı. Diyoruz ki ‘O 600’ü bankadan çekmeyin. Gelin, bizim bünyemizde, mesela bankaya katkı payı veriyorlar işte 60 aya yüzde 25, 84 aya yüzde 37’ye varan katkı veriyorlar, bizle ilgili kısmı halledelim. Bunun için bankaya gitmeyin. Kendi bünyemizde biz onu  yaparız. Kimse katkı payı vermek zorunda kalmaz. Banka da 1,5-2 milyar sektöre vereceği krediyi daha fazla konuta versin.’ Bunu konuştuk. Onlar da olumlu cevap verdi. Onlar da bu 3 aylık dönemde bir kampanya yapacaklar. Ama bu kampanya 84 ay sıfır faizdir 60 aydır falan gibi net bir şey olmayacak. 84 ay sıfır faiz yüzde 37… Şu an hiç bir müteaahhit böyle bir para kazanamaz. Şu an böyle kampanyalar zor. 84 ay sıfır faizi kimse yapamaz. Projeye göre değişecektir. Bu dönemde kampanya yapıyoruz.”

Bunun çok önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Kurum, “Kampanya 3 aylık dönem için yapılacak. Mesela 500 bin liralık konutun yüzde 10’u peşin, kalanın da yüzde 10’u ortada ve teslimde olmak üzere ara ödemeler şeklinde olacak. Geri kalan yüzde 80’in de yüzde 40 Emlak Konut payı. Emlak Konut bu payı kendi bünyesinde sıfır faizle kredilendiriyor. Kalanına da inşaat firmaları kendi bünyelerinde kendi ödeme planlarına göre kredi kullandırıyorlar. Böylece Emlak Konut kendi bünyesinde 84 ay sıfır faizle kredi vermiş oluyor.” şeklinde konuştu.

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI