16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden Haberler“Emlak Konut”tan İzmir’e yeni proje

“Emlak Konut”tan İzmir’e yeni proje

Emlak Konut GYO imzalanan protokol ile İzmir Alsancak’ta Liman Arkası olarak bilinen bölgede yeni bir proje geliştirecek.

Toplamda 140 bin metrekare alan büyüklüğe sahip İzmir Liman Arkası bölgesindeki proje turizm, ticaret ve kültür odaklı olacak. Yaklaşık 820 milyon TL hasılat öngörülen proje ile İzmir’in atıl kalmış olan bu kısmını kentin kullanımına kazandırılması, fiziksel ve görsel açıdan sağlıklı mekanlar oluşturulması ve şehrin kentsel yaşam standardını arttırılması hedefleniyor.
 
İzmir’in kent yaşamına yön verecek proje

Projeye dair görüşlerini belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, ülkemizin en değerli şehirlerinden İzmir’in güzelliğine güzellik katacak bir proje için yola çıktık. İzmir’in bizim açımızdan ayrı bir anlamı bulunuyor. Bilindiği üzere Mavişehir bölgesi, Emlak Bankası tarafından 90’lı yıllarda projelendirilmeye başlanmıştır. Emlak Konut GYO olarak 2000’li yıllardan itibaren biz de bu bölgeye yatırım yaparak yaşam kalitesi yüksek, modern yaşam alanları oluşturmaya başladık, dedi.

“Soyak Mavişehir”, “Emlak Konut Pelikan Sitesi”, “Mavişehir Modern” ve “ParkYaşam Mavişehir” gibi proje değerleri toplamı yaklaşık 1.2 milyar TL’yi bulan projeleri başarıyla tamamladık diyen Murat Kurum, yaklaşık 4 bin bağımsız bölüm hak sahiplerine teslim edildi. Mavişehir bölgesinde geliştirdiğimiz projelerde yaklaşık yüzde 80’e varan park ve yeşil alanlar ile birlikte bölgenin her türlü sosyal donatı alanları da hayata geçirilmiştir. Bu noktadan bakıldığında, İzmir, Emlak Konut açısından başarılı projelere imza atılan bir şehrimiz oldu, açıklamasını yaptı.

140 bin metrekare alan üzerine proje

İzmir Liman Arkası olarak bilinen, yeni kent merkezi olması planlanan alanda 140 bin metrekare alan üzerinde bir proje hazırladıklarını söyleyen Murat Kurum; eskimiş ve kentin kullanım dışında kalan bu alanın; sosyal, kültürel ve teknik altyapı ihtiyaçlarını da karşılayarak geliştirmeyi planlıyoruz. Turizm, Ticaret ve Kültür odaklı projenin İzmir’imizin ekonomik dinamiklerine, turizm potansiyeline ve kültürel faaliyetlerine önemli katkı sağlamasını hedefledik. Bölgenin, Turizm, Ticaret ve Kültür odaklı olarak yeniden işlevlendirilmesi sonucunda asıl kazanan İzmir olacaktır. Birliklerle yapmış olduğumuz anlaşmaya göre bu projeden hedeflediğimiz asgari gelir 820 milyon TL olup, bu bedelin %20 si emlak konut  %80 i de birliklerin payı olacaktır” dedi.

İncir üreticisi emeğinin karşılığı artırılacak

Tariş İncir Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkanı Mustafa Bircan ise yaptığı konuşmasında bu projenin bölge ekonomisine kazandırılmasının önemine değinerek incir üreticisinin emeğinin karşılığını arttırmaya çalıştıkları söyledi. Avrupa’nın en büyük incir işleme tesisine sahip olduklarına değinen Bircan, projeden elde edilecek kazanımla üretici kadar, bölge ve ülke ekonomisinin de kazanacağını belirtti.
 
 
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI