20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerEmlak Konut olarak iş yaptığımız firmaları takip ediyoruz..

Emlak Konut olarak iş yaptığımız firmaları takip ediyoruz..

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum sektörde güvenin önemli olduğunu söyleyerek kurum olarak iş yaptıkları firmaları takip ettiklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Avrupark Hayat’ın lansman toplantısına katılan Murat Kurum; konuşmasında Hoşdere bölgesi ve proje hakkında bilgiler verirken konuşmasının bir bölümünde piyasa koşullarının zorlaştığını belirterek sektörde iş yaptıkları firmaları takip ettiklerini söyledi.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum; Emlak Konut olarak Toki’den 12 milyar liralık arsalar aldıklarını ve bu arsalar üzerinde uydukentler ve yaşam alanları kurmaya çalıştıklarını belirtti. Hoşdere Bahçekent bölgesinde ilk ihalelerini 2009 yılında yaptıklarını açıklayan Murat Kurum bölgede 1.500 TL olan metrekare satış fiyatlarının 3 bin 400 TL seviyelerine geldiğini açıkladı. Piyasa koşullarının ağırlaştığının altını çizen Kurum, sektörde güvenin çok önemli olduğunu vurgulayarak birlikte iş yapacakları firmaları izlediklerini söyledi. Kentsel dönüşümün ülkenin kaçınılmaz bir konusu olduğuna değinen Kurum; kentsel dönüşüm projelerine soyunacak şirketlerin yeterli finansal güce sahip olmaları gerektiğini ve bankaların mali gücü yetersiz kalan şirketlere kredi vermediğini ifade etti.

Emlak Konut GYO 2017 hedeflerini yakalar

Yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5.1 olarak gerçekleşen ekonomik büyüme ve TÜİK tarafından açıklanan eylül ayı konut satışlarındaki büyümenin çok olumlu olduğunu söyleyen Murat Kurum; Emlak Konut’un 2017 yılı için hedefleri olan 10 bin bağımsız bölüm satışıyla 8 milyar TL ciro ve 2 milyar TL kâr hedeflerini yakalayacaklarını düşündüğünü belirtti.

Mevcut bankacılık sistemimizle konutta 20 yıl vade zor!

Konutta 20 yıl konut vadesinin şu anki bankacılık sisteminde uygulanmasının zor olduğunu söyleyen Murat Kurum; emeklilik fonu benzeri konut fonu çalışmalarının yapıldığını ve Emlak Bankası’nın hayata geçirilmesi için de hazırlıkların olduğunu açıkladı.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI