28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaManşetEmlak Konut bu yıl 7,2 milyarlık satış hedefliyor

Emlak Konut bu yıl 7,2 milyarlık satış hedefliyor

Emlak Konut, bu yıl 7,2 milyar TL seviyesinde satış ve toplamda 1,8 milyar lira net kar gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Emlak Konut, bu yıl 7,2 milyar TL seviyesinde satış ve toplamda 1,8 milyar lira net kâr gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut GYO, düzenlenen basın toplantısıyla geçen yılı değerlendirip, önümüzdeki yılın hedeflerini açıkladı. Buna göre geçen yıl 1,1 milyon metrekare büyüklüğünde ve KDV hariç 7,7 milyar liralık satış yapıldı.

Geçen yılın rakamlarını değerlendiren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 2017’yi toparlanma ve yola devam etme yılı olarak gördüklerini söyledi.

“2017 hedeflerimizi yakaladık”

Bu kapsamda geçen yılın hemen başında, “Güçlü Türkiye için birlik vakti” dediklerini anlatan Kurum, “Finans kuruluşlarıyla el ele vererek çok kısa sürede rekor satış rakamlarına ulaştık. Yılın kalan döneminde de sektörün pozitif ivmesini desteklemek amacıyla projelerimizde farklı ödeme seçenekleri ya da borç kapama gibi kolaylıklar sağladık. Bugün baktığımız zaman geçen yıl başında belirlediğimiz hedeflerimizi yüksek oranda yakaladığımızı görüyoruz. 2017 içerisinde 7,7 milyar liralık satış yaptık. Ayrıca 2017 yılında 1,8 milyar net kâr hedeflemekteyiz.” dedi.

“Satış oranı yüzde 95 oldu”

Kurum, gayrimenkul sektörünün, ülke ekonomisinin direncini de ortaya koyduğunu dile getirerek, “TÜİK verilerini incelediğimizde 2017 yılı içerisinde toplamda gerçekleşen ilk ve ikincil el konut satışlarının, geçen yıl rakamlarının üzerinde olduğunu görüyoruz. 3. çeyrek büyüme rakamlarına baktığımızda ekonomimizin yüzde 11 büyüdüğünü görüyoruz. Bu oran tüm dünya ülkelerinde açıklanan 3. çeyrek değerleri arasında en yükse olma özelliğini taşıyor. Yine 2017 yılında uzun yıllardır süregelen yerli otomobil hayali somut bir projeye dönüştü. İhracat rakamları toparlandı ve Cumhuriyet tarihinin en yüksek 2. ihracat seviyesine ulaşıldı. Biz de devletimizin bu gayretini destekleyen işler yaptık. 2017 faaliyetlerimize göz attığımızda 1,27 milyar lira değerinden arsa aldık. Aynı yıl yaptığımız 9 gelir paylamış ihalesini başardık. Bu ihalelerde yaklaşık 13 milyar liralık değer oluşturduk. 2017 içinde teslim ettiğimiz projelerdeki satış oranı yüzde 95’i buldu. Bu yıl ise telimi planlanan projelerimizdeki satış oranı şimdiden yüzde 74’ü yakalamış durumda.” diye konuştu.

“Bu yıl 7,2 milyarlık satış, 1,8 milyar kâr hedefliyoruz”

Bu yıl ki hedeflerini açıklayan Murat Kurum, sektörün başarılarının devam ettireceğini öngördüklerini ifade etti.

Kurum, bu yıl kentsel dönüşümün ilk sıralarda olacağını kaydederek, şöyle devam etti:

“2011-2016 arasında ülkemize yapılan 85 milyar dolarlık doğrudan yatırımın yaklaşık yüzde 23’ünün gayrimenkul yatırımlarından kaynaklandığını görüyoruz. Bu konuda yurt dışındaki organizasyonlara ve fuarlara her yıl olduğu gibi bu yıl da katılarak, tanıtım ve satış faaliyetlerine devam edeceğiz. Mevcut 5,3 milyar lira değerindeki arsa portfoyümüz içerisinden, Küçükçekmece, Şişli, Bakırköy, Florya, Çekmeköy ve Bahçekent gibi yerlerde arsalarımızı ihale yapmayı planlıyoruz. Arsa değerleri yaklaşık 2,1 milyar lira olan söz konusu arsalarımızla 10 milyar liralık iş hacmi oluşturmayı planlıyoruz. 2017’de ihalesini yaptığımız ev ruhsat alım işlemlerini sonlandıracağımız projelerimizin lansmanlarını da bu yıl yapacağız. Bu çerçevede 2018 için 7,2 milyar TL seviyesinde satış hedefimiz var. Ayrıca 830 bin metrekare bağımsız bölüm satışı ve toplamda 1,8 milyar lira net kâr gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.”

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI