24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden HaberlerEmeklilere, 250 ile 400 TL taksitle 15 bin ev

Emeklilere, 250 ile 400 TL taksitle 15 bin ev

Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan bu yıl yapacakları 65 bin sosyal konutun 15 binini yani %25’ini emeklilere ayıracaklarını açıkladı. TOKİ Başkanı Turan,” Emeklilerimizi, Anadolu’da ortalama 250 liradan, İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde 350-400 liradan başlayan taksitlerle uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapıyoruz” diye konuştu.

En çok konut Güneydoğu'ya
TOKİ'nin buy yıl inşa edeceği 65 bin konutun ayrıntıları ortaya çıktı. TOKİ Güneydoğu’ya 12 bin 750, Marmara’ya 12 bin 716, Karadeniz’e 10 bin 395 konut inşa edecek.
‘Herkes ev sahibi olsun’ hedefiyle Türkiye’de dev projelere imza atan TOKİ, 2017 yılında emeklilere 15 bin konut inşa edecek. Dar gelirliler ve emekliler düşük fiyatlı kampanyalardan faydalanarak, ayda 300 lira taksitle ev sahibi olabilecek. TOKİ Başkanı M. Ergun Turan’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:
”Emekli vatandaşlarımızı Anadolu’da ortalama 250 liradan başlayan taksitlerle ve İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde ise 350-400 liradan başlayan taksitlerle uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapıyoruz. 2016’da 15 bin emeklimizi ev sahibi yaptık. Bundan sonra da her yıl yaklaşık 15 bin emekli vatandaşımızı konut sahibi yapmayı hedefliyoruz.”

Emeklilere ikinci bahar
Turan, emekli vatandaşların konut taleplerini karşılamaya yönelik, arazi üretiminde de yoğun bir çalışma dönemine girdiklerini kaydetti. Türkiye’de yaklaşık 10,5 milyon emekli vatandaş olduğunu aktaran Turan, emeklilere dönük “İkinci Bahar” kampanyasıyla, konut projelerinden emeklilere yüzde 25’lik kontenjan ayırdıklarını ifade etti.
TOKİ yeni yılda, projelerde 1+1 daire sayılarını azaltacak. Kura aşamasında daire sahibi olmaya hak kazanan emekli ve dar gelirlilere 2+1 konutlardan ödeme planı çıkartılacak. Maliyeti, 120 ile 170 bin lira arasında değişen TOKİ konutlarının sunulan ödeme planına uygun olacağı dile getirdi.
 

PROJE BİLGİ FORMU

Burak Öz
Burak Öz
İstanbul Matbaa Meslek Lisesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Fotoğraf Bölümü önlisans, Selçuk Üniversitesi Gazetecilik lisans, Marmara Üniversitesi Genel Gazetecilik yüksek lisans mezunu. 1990'larda öldürülen gazetecileri konu alan yüksek lisans tez çalışması var. Bugüne kadar Hürriyet (staj), BirGün, Karşı gazetelerinde ve çeşitli internet sitelerinde yüzlerce haberi imzalı ve imzasız şekilde yer aldı. Sarı Basın Kartı taşıma hakkını yaklaşık 10 yıl önce kazandı. Orta düzey İngilizce, 10 parmak F klavye, Photoshop bilgisine sahip.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI