23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKonut ProjeleriEmaar Square'de Teslimler Başlıyor!

Emaar Square’de Teslimler Başlıyor!

Emaar'ın Çamlıca’da hayata geçirdiği Emaar Square karma projesinin inşaatında artık sonlara gelindi. İlk teslimlerin Ramazan’ın ardından yapılması beklenilen projede 1.000 konut, 150 bin metrekarelik alışveriş merkezi, 33 katta toplam 48 bin metrekare ofis ve bir de otel bulunuyor. Projede sadece The Address Otel bloğunda inşaat çalışmalara devam edecek. Buranın da 2017’nin sonu, 2018’in başında hizmete girmesi bekleniyor.

EMAAR SQUARE ÜMİT TÜRÜDÜ RÖPORTAJINI İZLEMEK İÇİN VİDEOYA TIKLAYINIZ

Projede teslimlere hazırlanılırken Emar Türkiye Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Ümit Türüdü Şen, yoğun bir tempoda çalıştıklarını ve heyecanlı olduklarını şu sözleriyle ifade etti; “Emaar Square'de ilk lansmanımızı 2013'ün başında yapmıştık. Emaar'ın imza projelerinden biri olacak çok iyi bir karma proje ortaya koyduk. Şantiyede artık son çalışmalar yapılıyor, yavaş yavaş ev teslimlerimiz başlayacak. Ekim'de alışveriş merkezimizi de açıyoruz. Çok yoğun bir tempoda heyecanlı günler geçiriyoruz.”

‘2016 Yaşamın Başlayacağı Yıl Oldu’
Ümit Türüdü Haziran’da teslimler için ev sahiplerini çağırmaya başlayacaklarını belirterek, “Ramazan sonu itibariyle teslimler gerçekleşmeye başlayacak. Burası 1.000 konutluk çok büyük bir proje. Konutların yaklaşık 700 adeti heights ve rezidans bloklarında. Rezidans blokları 5 ile 15 kat arasında değişiyor. Heights bloğumuz da 33 katlı. Rezidanslarda ev sahibi olanlar genelde buralarda yaşamayı hedefleyen müşterilerimiz. Heights blokta yatırım amaçlı konut sahibi olanlar da var. Etap etap teslimlerimiz gerçekleşecek. Bizim amacımız artık sonbaharda yaşamın başlaması yönünde. 2016 bizim için yaşamın başlayacağı yıl oldu.” dedi.

Emaar Square Otel ve Ofisler
Projede yer alan otel ve ofis bloklarını kısaca anlatan Türüdü şu bilgileri paylaştı; “ 48 bin metrekare büyüklüğünde 33 katlı bir ofis bloğumuz var. Orası da tamamlanmak üzere. Ofislerde kiralamalar ancak cephe inşaatları tamamlandıktan sonra başlıyor. Orada da pazarlama faaliyetleri başladı. Bunun yanı sıra bir de otelimiz var. 5 yıldızlı The Address Otel. Bu blokta yaklaşık 300 adette konut mevcut. Bu konutlardan 197 tanesini mobilyalı teslim edeceğiz. Bu durum yurt dışındaki potansiyel müşterinin çok ilgisini çekiyor. Çünkü hiç bir şeyle uğraşmadan, mobilyaları tamam, servisini alabildiği iyi bir yatırım sahibi oluyorlar. Otel havuzuna iade edilebilen ve bu sayede para da kazanabildiğiniz güzel bir konsept bu.”

Emaar Square Mall Alışveriş Merkezi
Bölgenin cazibe merkezi olmaya aday alışveriş merkezi projesi, Türkiye adına bir çok ilki bünyesinde barındırıyor. Türüdü’de bu sürprizlerin bir kısmını şöyle anlattı:

“Son olarak Emaar Square Mall isimli 150 bin metrekarelik bir de alışveriş merkezimiz var. Burada 450'den fazla marka olacak. İki yakayı kıyasladığımız zaman Anadolu Yakası'nda kişi başına düşen alışveriş merkezi metrekaresinin çok daha az olduğunu görüyoruz. Emaar Square Mall’da yer alan markalar ve vereceğimiz servisle büyük bir farklılık yaratacağız. Galeries Lafayette markasını Türkiye'de ilk defa Emaar Square Mall'da göreceğiz. Bu marka 9 bin metrekare alan üzerinde kurulacak ve artık Paris'e alışverişe gitmenize gerek kalmayacak. Meydanda Hermes'den Gucci'ye bir çok lüks marka yer alacak. Emaar Square Mall 150 bin metrekare olduğu için sadece lüks mağazalardan oluşmuyor, herkese hitap ediyor. Zara, H&M, LCW, Defacto gibi bir çok markanın da en iyi mağazalarının yer alacağı bir proje olacak. 105 adet her türde yiyecek içecek ünitesi de projede yer alacak.

Bir ailenin en önemli karar verme etkenlerinden biri artık çocuklar. Dubai'de Discovery Center adını verdiğimiz yer altı hayvanat bahçesinin olduğu bir akvaryumumuz var. O kompleksi çocukları düşünerek Emaar Square'a getiriyoruz. Gençlere de hitap edecek olan Sega'nın Türkiye temsilcisi Funlab'in hazırladığı çok güzel bir konsept daha var. Burada elektroniğin haricinde farklı tecrübelerin bir araya getirildiği ilginç bir alan oluşturulacak. Sinema olarak Cinemars yer alıyor. Orada 4 boyutlu bir sinema salonu sürprizimiz olacak.”

‘Dolar Bazında %35 ile %60 Oranında Bir Prim Oldu. AVM İle Birlikte Daha da Yükselecektir’
Projeden konut sahibi olan kişilerin yatırımlarından memnun olduklarını vurgu yapan Türüdü, alışveriş merkezinin açılmasıyla birlikte prim oranlarının çok daha artacağını şu kelimeleriyle ifade etti; “Rezidanslarda (kısa bloklar) satışlar %88'lere geldi. Heights bloklarda yine %77 seviyelerindeyiz. Teslimden sonra da bitmiş konutlar için yeni bir kampanyaya başlayacağız. Ama elimizde çok fazla konut adeti kalmadı. Ev tipine göre değişen, dolar bazında %35'le %60 arasında bir primi şu anda kazanmış durumdayız. Bu anlamda projeden konut satın alan kişilerin memnun olduğunu görüyoruz. Alışveriş merkezi sonrasında prim potansiyeli dahada artacaktır.”

Ofislerde Öncelik Kiralama
“Ofislerimizin kira metrekare fiyatları hakkında çalışmalarımız devam ediyor.” Diyen Türüdü, “Piyasa şartları ve kaç metrekare alınacağına bağlı farklı fiyatlar ve öneriler geliyor. Danışmalarınız o konuda çalışmaları çok yakında tamamlanacak. Ofislerimizi kiralamayı düşünüyoruz, satmayacağız. Toplu bir alımla ilgilenen birileri varsa ancak o zaman görüşmeler yapılacak. Önceliğimiz ofislerimizi kiralamak. Kiralayıp satmak avantaj oluyor. Ofisleri çok küçüğe bölmek istemiyoruz. Tek bir katımız 1.400 metrekare büyüklüğünde. Bir kaç kat alınarak buralarda bir sirkülasyon oluşturulması mümkün.” dedi.

Satışların Büyük Çoğunluğu İç Piyasaya Gerçekleşti
Satışların iç piyasaya yapılmasını istediklerini ve pazarlama faaliyetlerinin bu çerçevede gerçekleştiğini söyleyen Türüdü, “Projenin devamlılığı için satışların büyük bölümünün iç piyasaya yapılması gerekiyordu. İlk satışlarımızı Dubai'de veya Körfez'de yapmak bizim için çok kolay olurdu. Çünkü buralarda Emaar ismi biliniyor. Fakat biz lokal piyasayı tercih etik. Dedikoduları duyuyoruz; '%50'si Körfez'e satıldı! Yabancıya satıldı' diye. Öyle bir şey kesinlikle yok. Bölgede bizimle rekabet halindeki projelerin çok daha altında bir yabancı oranımız var. Bizim yabancılara sattığımız iki ürünümüz var. Birincisi The Address. Mobilyalı rezidans konsepti yabancılar için çok cazip bir ürün. Çünkü hiç bir şey ile uğraşmadan her şeye sahip oluyorsunuz. Otel konforu fakat ev rahatlığı. Rezidans kısmında da yer alan kısa bloklardan birini yabancılara ayırdık. Tabii diğer bloklarda da yabancılar var. Fakat oranı %15 – %20 seviyelerinde tuttuk.” dedi.

Otel – Ev Konsepti
The Address bölümünde yer alan otel-ev konseptini Türüdü şu şekilde anlattı; “Türkiye'de çok yeni bir konsept. Bu konseptte sadece ev yapılmıyor, aynı zamanda istenilen şekilde döşüyor ve her şeyi sağlıyorsunuz. Ciddi artı bir efor sarf etmek gerekiyor. Otel kendi ihtiyaçları doğrultusunda bu rezidanslardan bir kısmını bünyesine dahil edebilecek. Dubai'de bu sistem çok iyi uygulanıyor.”

Emaar Square Nerede
Artık Anadolu Yakası'nın çok kolay ulaşılabilir bir konumda olduğunu söyleyen Türüdü, “Metro hatları bu yakada daha çok yeni. Biri açıldı, diğeri de açılmak üzere. Göztepe tarafındaki metro hattı faaliyette ve bizim projemize de yaklaşık 1 km mesafede. Kuzey tarafındaki metro hattının istasyonu da şu anda inşaat halinde. Bir kaç aya kadar orası da tamamlanacaktır. Uzun vadede burada bir monoray projesi var. Dizaynı onaylandı, ihalesi yapıldı. Belediye yakın bir dönemde iki hattı birbirine bağlayacak. Biz iki metro hattının tam ortasında yer alıyoruz. İki hattın da birbirine en yakın olduğu noktadayız. Bu iki hat birbirine bağlandığında ilave bizim ara durağımız da yer alacaktır.” dedi.

Büyükçekmece’de Luxury Designer Outlet Projesi
Emaar olarak daha önce Büyükçekmece’de inşa edilen Toskana Vadisi’nin yeni etabı olan alışveriş merkezinde de çalışmalar var. Bir Luxury Designer Outlet olarak inşa edilecek proje; 3. havalimanına olan yakınlığıyla zaten büyük oranda gelişmeye başlayan Büyükçekmece bölgesine ayrı bir değer katacak. Aynı zamanda bu proje yurt dışından lüks markaları getiren ilk outlet projesi olacak.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI