28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden HaberlerDevlet desteğinin sektöre katkısı büyük..

Devlet desteğinin sektöre katkısı büyük..

Ekim ayındaki konut satışlarındaki düşüşü değerlendiren Ali Dumankaya 2017'nin rekorla kapanacağını ve 2018'in çok daha iyi geçeceğini söyledi.

Türkiye İstatislik Kurumu’nun bugün yayınladığı ekim ayı konut satış istatistikleri raporunda satışlarda görülen sert düşüş sonrası konut satış adetlerinin 122 bin 882 adet olarak gerçekleşmesini değerlendiren DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya düşüşü normal karşılayarak sektöre dair iyimser beklentilerini korudu.

Devlet desteği önemli

Hükümetin inşaata tanıdığı teşvik ve desteklerin önemli olduğunu söyleyen Ali Dumankaya eylül ayı sonuna kadar devam eden tapu işlemleri üzerinden alınan harçların ve İnşaatta KDV oranının düşürülmesi gibi uygulamalarla beraber eylül ayında rekor satışlar geldiğini sektörün ivme kazandığını söyleyerek desteklerin sona ermesiyle birlikte normal olarak satışların da düştüğünü ifade etti.

Yeni destek ve teşviklerle birlikte 2018 çok daha iyi geçebilir

Gayrimenkulün Türkiye’nin lokomotif sektörü olduğunu söyleyen Ali Dumankaya; bunu bilen yatırımcıların bilinçli hareket ettiğini belirterek kamu tarafından gelecek yeni teşvikler olması halinde 2018’in çok daha iyi geçeceğini açıkladı.

Türkiye pazarı yabancılar için cazibesini korumaya devam ediyor

Yabancıya konut satışlarının geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 70.9 artış göstererek 2 bin 677 olarak gerçekleşmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Dumankaya; bunun Türkiye’nin yabancı yatırımcılar için cazip ve güvenilir olmaya devam ettiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

2017 rekorla kapanacak, 2018 daha iyi geçecek

Yıl sonunda 1.5 milyonluk konut satışıyla yeni rekor beklediklerini açıklayan Dumankaya 2018’den çok daha fazla umutlu olduklarını aktardı.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI