23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden HaberlerDeniz Karataş: 'Asgari Ücretle Çalışanlarda Ev Sahibi Olabilir'

Deniz Karataş: ‘Asgari Ücretle Çalışanlarda Ev Sahibi Olabilir’

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, verdiği röportajda kentsel dönüşüm projelerine değinerek, 'dönüşümlere her zaman ihtiyaç duyulacak' dedi. Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, ev almayı düşünen vatandaşlara da uyarılar yaparak 'sahte müteahhit'lere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. 

Kentsel dönüşüm projelerine değinen Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, konuyla ilgili örnekler verdi. Bir yerde kentsel dönüşüm olduğunun söylendiğini ancak bölgedeki bazı binaların yıkılamadığını söyledi. Binaların belli standartları karşılığını ifade eden Deniz Karataş, ancak parsel bazında dönüştürmenin kentsel dönüşüm olamayacağını ifade etti. Kentsel dönüşüm projelerini yasaya göre hazırladıklarını ifade eden Karataş, demir ve beton standartlarının kalıcı ve sağlam olmasını gerektiğini söyledi. Kentsel dönüşüm projelerinin yanlış anlaşıldığının altını çizen Karataş, tek bir bina için dönüşüm istendiğini bu yüzden de bu projelere kentsel dönüşüm denemeyeceğini ifade etti. Kentsel dönüşümlerin en azından bir mahalle belirlenerek yapılması gerektiğini savunan Deniz Karataş, 1999 depremini hatırlatarak,'1999 depreminde çok ciddi can ve mal kayıpları yaşandı. Bu depremden alınan dersle bir yasa çıkarttık. Bu yasa doğrudur. Keşke çok daha önceden bu önlemler alınsaydı. Şu anda bu yasa çerçevesidne sağlam binalar yapılması gerekiyor ve kentsel dönüşümlerde dikkat olunması gerekiyor' ifadelerini kullandı. 

Yeni ev almayı düşünen vatandaşlara da uyarılarda bulunan  Deniz Karataş, özellikle Antalya bölgesinde dışarıdan müteahhit görünümlü kişilerin geldiğini ve bu kişiler ile ilgili birçok şikayet olduğunu söyledi. Vatandaşların 'gösterilen yer ile teslim aldığım proje aynı değil' şeklinde birçok şikayet aldıklarını ifade eden Deniz Karataş, bunları vatandaşların ayırt etmesinin ço kzor olduğunu bu sebepten ötürü hükumetin bu kişileri belirlemesi gerektiğini ve kimsenin mağdur olmaması gerektiğini söyledi. 

'TOKİ'nin Ortaya Çıkış Sebebi Düşük Gelirli Vatandaşları Ev Sahibi Yapmak'

Ülkenin %40'nın asgari ücretle çalışmasına rağmen bu kişilerin de ev sahibi olabileceğinin altını çizen Deniz Karataş, TOKİ'nin ortaya çıkış sebebinin bu olduğunu söyledi. Deniz Karataş, düşük gelire sahip vatandaşların, düşük projeler ile ilgilenmesi gerektiğini ve bu projeleri takip etmesi gerektiğini vurguladı. 

PROJE BİLGİ FORMU

Önceki haber
Sonraki haber
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI