23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden HaberlerDASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması Başlıyor!

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması Başlıyor!

DASK organizatörlüğünde bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışma başlıyor. Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması olarak adlandırılan organizasyon inşaat mühendisliği ve mimarlık öğrencilerinin katılımına açık. Yarışmaya katılmayı planlayan takımların 16 Şubat 2018 tarihine kadar ön başvurularını gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Geleceğin inşaat mühendisleri için bu yarışma bir fırsat niteliği taşıyor. Doğal Afet Sigortaları Kurumunun öncülüğünde gerçekleşen yarışmanın ön kayıt dönemi başladı. Bu süreç içerisinde yarışmaya gönderilen projeler yarışma jürisi ve teknik danışma kurulu tarafından incelenecek. Yapılan incelemenin ardından finale kalan takımlar belirlenecek.

Ön Kayıt Başvurusu İçin Son Tarih 16 Şubat

5’er kişilik takımlar halinde başvurulan Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması için ön kaydın son tarihi 16 Şubat. Bu yıl düzenlenecek olan organizasyonda takımlar 4. Levent’te ofis binası projeleriyle katılacak. Üç ayrı aşamadan oluşan yarışmaya katılabilmek için ilk olarak takımların belirledikleri projeyi http://www.daskbinatasarimi.com/ adresine göndermeleri gerekiyor. DASK tarafından belirlenen proje ön şartnamesine uygun bir şekilde hazırlanması gereken projeler onay aldıktan sonra ikinci aşamaya geçilecek. İkinci aşamaya geçmeyi başaran takımlar için DASK tarafından malzeme sağlanacak. Bu malzemelerle takımlardan teknik şartnameye uygun bina model maketleri hazırlamaları beklenecek. Üçüncü aşamaya geçmeyi başaran takımların hazırladıkları bina model maketleri depreme dayanıklılık düzeyleri doğrultusunda değerlendirilecek. Uygulanan testler sonucunda dayanıklı olarak kabul edilen bina maket modelleri için çeşitli parametreler uygulanacak. En başarılı tasarım ve uygulamayı yapmayı başaran takım birincilikle ödüllendirilecek. Birinci olan takıma deprem sarsma masası hediye edilecek. Bu hediyenin takımda yer alan öğrencilerin eğitim aldığı üniversiteye kurulacağı belirtiliyor. İkinci ve üçüncü takımların da farklı hediyelerle ödüllendirilmesi bekleniyor.

 

PROJE BİLGİ FORMU

Ayla Özer
Ayla Özer
1969'da Bursa'da doğdu. Evli ve bir kız çocuk sahibi. İlk, orta ve lise eğitimini İnegöl Lisesinde tamamladıktan sonra Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünnden mezun oldu. Öğrencilik yıllarında Bursa'da Barışçı Ajansta müşteri temsilcisi olarak başladığı iş hayatına 1992 yılında Sabah Gazetesi Reklam Satış, TGRT Televizyonu Reklam Müdürlüğü, Vatan Gazetesi Reklam Direktörlüğü olarak devam etti. 2011'de emlakdream.com'uu kuran Ayla Özer halen emlakdream.com'un Yayın Yönetmenidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI