19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaYeni ProjelerDAP Yapı'dan 3 Yeni Proje

DAP Yapı’dan 3 Yeni Proje

DAP Holding bünyesinde faaliyetlerini sürdüren DAP Yapı, bu yıl gerçekleştireceği 1 milyar 800 milyon liralık yatırımın yeni adımlarını yılın ikinci yarısında atacak. Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, sektörün gidişatını, beklentilerini ve planlarını emlakdream.com'a anlattı.
 
Yılın ilk 5 ayı nasıl geçti, bu yılki yatırımlarınızda nereler öne çıkıyor?
2016 yılında işlerimizi planlı bir şekilde yürütüyoruz. Büyüme hedeflerimiz içinde önemli yer tutan yeni projeler için 2020 yılına kadar neleri yapacağımız artık belli. Bu yıl içinde üç yeni projenin lansmanını gerçekleştireceğiz. Bunlardan birisi Kartal’da, birisi Taksim’de, bir diğeri de Üsküdar’da olacak.
 
Kartal bizim için önemli bir lokasyon. Daha önce Maltepe – Kartal aksında mimarisi ve primlenme değeri ile adından söz ettiren projelere imza attık. Bölgede yaptığımız projeler ilgi görüyor. Bizler de yeni projelerimizin bir kısmını bu lokasyonda gerçekleştireceğiz. İçerisinde üniversite kampüsünün de yer alacağı bir proje için çalışmalarımız var. Ayrıca bu yıl, Emlak Konut GYO’nun çıktığı ihale ile 2015 yılında aldığımız Üsküdar’daki Validebağ Korusu karşısındaki alanda (Üsküdar Barbaros Mahallesi'ndeki Hava Subayları Lojmanları) 1.1 milyar lira değerinde bir projeye imza atacağız. (137 ada 26 numaralı parsel ve 1138 ada 27 numaralı parsellerin üzerinde yer alan Hava Subayları Lojmanları, Validebağ Korusu'na komşu olup konut alanı imarlı arsaların toplam büyüklüğü 17 bin 237 metrekare olarak açıklanmıştı) Taksim’de ise Petek Rezidans adlı projemizin teslim tarihi yaklaşırken, yatırımcılara özel avantajlar sunuyoruz. Aynı bölgede yeni projeler için de çalışmalarımız var.
 
Gayrimenkulde yeni bir satış rekoru için neler yapılmalı? 
Türkiye ekonomisinin 2016 yılında en az yüzde 4 büyümesi beklentisi var. İnşaatta ise bu oran yüzde 5’leri bulacak. Bu da geçen yılki rekor satış sayısı olan 1 milyon 289 bini geçmek demektir. Ancak yapılacak çok şey var. Bunların başında da yabancılara mülk satışını ön gören kanunda yapılacak revizyondur. Ülkemizdeki potansiyel başka yerde yok. Neden bir Dubai gibi, İspanya gibi olamıyoruz. Batıdaki bir şehirdeki yıllık konut satış potansiyelinin bile gerisinde kalan bir Türkiye var. Bugün ülke olarak 50 milyar Euroluk yıllık satış yapılan bir batı ülkelerindeki şehirlerin bile yüzde 10’u kadar satışla yetiniyoruz. Artık fotoğrafın bütününe bakmak zorundayız.
 
Konut alımını olumsuz etkileyen faiz konusunda ne yapılmalı?
Faiz konusunda herkes şikâyetçi. Bizler üreticiler olarak, tüketiciler ise alıcı olarak…Merkez Bankası’nın yaptığı indirimleri takip ediyoruz ama bu oranlara tam olarak yansımalı. Yüzde 1’lik oran tüketicilerin gözünde bir kırılma noktasıdır. Batı ülkelerinde reel faiz oranları yüzde 2 iken bizde bunun daha fazla olmaması gerekiyor. Merkez Bankası’nın tecrübeli yönetiminin bu konuda herkesi sevindirecek kararlar almasını bekliyoruz. 
 
Mehmet CANITATLI / Emlakdream.com

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI