19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaYazarÇADIR KÜLTÜRÜ MÜ GELİYOR!...

ÇADIR KÜLTÜRÜ MÜ GELİYOR!…

Gayrimenkul projelerinde son dönemin yükselen trendi " çadır günleri " Outlet günleri diyeceğiz de… Yanlış anlaşılır diye Diyemiyoruz.
Sayın proje geliştiricileri, satanlar, satmaya çalışanlar günümüzün ekonomik ve rekabet ortamında siz kabul etseniz de;etmesiniz de " Fiyat ve Ödeme Koşulları " satıyor, 
Bunun adına, siz isterseniz fırsat deyin, istemezseniz avantaj deyin…
Eyy projeler; Son 2 yıldır yabancı alım sevdası ve aracılara ödenen komisyonları  çıkarabilmek için kontrolsüz fiyatları yükseltiniz belki de bu kervanda sattınız veya satamadınız,ançak Yerli talep ile yabancı talep arasındaki makası ve fiyatları çok actınız. 
Değerli dolar yabancılar için avantaj sağlarken; yerli talep son yıllarda ne yazık ki gelirlerini  ayni düzeyde artıramadı. Sonuç olarak hedef kitleniz daraldı. Yakında proje satış ofislerinin yanında bir de "outlet çadırı" görürsem şaşırmayacağım. 
Satış ofisinden çıkanlar, birde çadırı dolaşıp karar verecekler.
Projelerin, Potansiyel müşteri/müşterileri arasında ki en kuvvetli iletişimi "fiyattır" Fiyat bağı en güçlü bağdır, müşteriler/satın alanlar tarafından fiyatlar sürekli izlenir ve değerlendirilir.
Fiyatın Satış üzerinde etkisinin  olmadığı, her mal satılabilir yeter ki  satabileni bul… Fikri, Patron ürünüdür. 
Geliştirilen projelerde; teslim süreci ile satış sürecinin eş zamanlı tamamlanması genel kabul olmalıdır. 
 
Stok maliyeti en yüksek ürün; gayrimenkul'dür. Çeyrek asırdan beri söylüyorum " cepteki para; umutdan daha iyidir.
 
Bilge Özdemir 
Turyap Holding
Pazarlama ve Satışdan Sorumlu
İcra Kurulu Üyesi

PROJE BİLGİ FORMU

Bilge Özdemir
Bilge Özdemir
Bilge Özdemir, pazarlama ve işletme konularında yurtdışı ve yurtiçinde eğitim almış ve önde gelen firma ve gayrimenkul projelerinde uzun süre üst düzey profesyonel yöneticilik yapmış, sektörü bilen, proje geliştirip yönlendiren, proje pazarlama ve satış misyonundan gelen vizyon sahibi girişimcidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI