22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaKonut ProjeleriBüyükçekmece'de denizin üstünde otel

Büyükçekmece’de denizin üstünde otel

 Yeditepe Marina’nın Büyükçekmece sahilinde inşa ettiği  Kıyı İstanbul projesinde Türkiye'nin ve İstanbul'un ilk tamamen deniz üstündeki oteli haya geçecek.
?40’dan fazla sektörde yatırımları bulunan Alman ve İsviçreli yatırımcıların ortaklığı ile kurulan Yeditepe Marina şirketi, yarım milyar Euro’luk rekor bir yatırımla Büyükçekmece'de hayata geçireceği Kıyı İstanbul projesini geçen hafta tanıttı. 
Kıyı İstanbul’da marina, otel ve Avrupa’nın en popüler 7 şehrinden esinlenerek tasarlanan bir çarşı bölümü yer alacak.

Özellikler
Kıyı İstanbul Marina Büyükçekmece projesinde denizin üstünde 152 odalı otel, 1000 yat kapasiteli marina ve çarşıdan oluşuyor.Projede içinde yer alan  İDO iskelesi ile  günde 10 bin kişilik bir insan trafiği yaratacak. 1200 metrelik sahil şeridine kurulacak  Proje 7 ünlü Avrupa şehrinin sembolü olan 32 ayrı binadan meydana geliyor. 1.Türk kültürünün Avrupa’daki en güzel örneklerinden biri olan Saraybosna Caddesi de açık hava müzesi niteliğindeki çarşı süsleyen özel bölüm olarak yer alacak.  Marina, otel, çarşı birimleriyle 4 bine aşkın kişiye istihdam sağlayacak.

Çarşı projesinde  4 bin metrekare sinama 5 bin metrekare çocuk oyun alanı 
Türkiye ve İstanbu'a ait minyatür reprikalar bin kişilik düğün ve cemiyetler için havuzbaşı alanı, bin kişilik kapalı kongre merkezi, spa ve spor merkezi, 400 kişilik  plajı, 20 bin metrekarelik eğlence alanı, Haydarpaşa'dan esinlenilen İDO İskelesi bulunacak. 

Lokasyon
Kıyı İstanbul projesi, Büyükçekmece’de göl ile denizin birleştiği noktadan başlayarak E5 karayolu paralelinde toplamda bin 200 metrelik sahil şeridi boyunca konumlanacak.
Proje hakkında detaylı bilgi için aşağıdaki formu doldurun.

PROJE BİLGİ FORMU

Burak Öz
Burak Öz
İstanbul Matbaa Meslek Lisesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Fotoğraf Bölümü önlisans, Selçuk Üniversitesi Gazetecilik lisans, Marmara Üniversitesi Genel Gazetecilik yüksek lisans mezunu. 1990'larda öldürülen gazetecileri konu alan yüksek lisans tez çalışması var. Bugüne kadar Hürriyet (staj), BirGün, Karşı gazetelerinde ve çeşitli internet sitelerinde yüzlerce haberi imzalı ve imzasız şekilde yer aldı. Sarı Basın Kartı taşıma hakkını yaklaşık 10 yıl önce kazandı. Orta düzey İngilizce, 10 parmak F klavye, Photoshop bilgisine sahip.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI