24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden HaberlerBüyükçekmece Yat Limanı imar planı askıda!

Büyükçekmece Yat Limanı imar planı askıda!

İşte Büyükçekmece Yat Limanı plan notları;

1.    3621 sayılı kıyı kanunu ve uygulama yönetmeliği hükümleri geçerlidir

2.    Yat Limanı alanında toplam emsal yüzde 35’i yapı yüksekliği 6,50 metreyi geçemez. Yatlara teknik ve sosyal altyapı, yönetim, destek, konaklama, bakım ve onarım hizmetleri sunan yapılar yapılabilir. Yat limanında konaklama tesisi yapılması halinde bu tesislerin yüksekliği 6.50 metreyi (2 kat) ve emsali toplam emsalin yüzde 20’sini geçemez.

3.    Kıyı kanunu ve uygulama yönetmeliğinin 13’üncü maddesi uyarınca yat limanı alanında control kulesi ve deniz feneri yapılması halinde bu yapıların yüksekliği ve yapılaşma şartları yat limanının toplam emsaline dahil olmak kaydıyla ulaştırma  denizilik ve haberleşme bakanlığı altyapı yatırımları genel müdürlügünce onaylanacak uygulama projesi ile belirlenir.

4.    17.07.2008 tarih ve 26939 sayılı resmi gazetede yayımlanan çed yönetmeliği hükümleri yerine getirilmeden uygulamaya geçilemez.

5.    İnşaat bitimini müteakip ulaştırma denizcilik ve haberleşme bakanlığının ilgili genel müdürlerinden işletme izni alınacaktır.

6.    Planların kıyı yapılarına ait uygulama projeleri ulaştırma denizcilik ve haberleşme bakanlığının altyapı yatırımları genel müdürlügü tarafından onaylandıktan sonra deniz yapılarının inşaatına başlanacaktır.

7.    19,11.2003 tarihinde onaylanan imar planına esas jeolojik ve jeoteknik etüt raporu hükümlerine uyulacaktır.

8.    Diğer hussularda 3194 sayılı imar kanunu ve yönetmelikleri, otopark yönetmeliği, 5378 sayılı özürlüler ve azı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında kanun ve yönetmelikleri ile palanlama ile alakalı diğer mevzuat hükümlerine uyulacaktır.

9.    Tescilli korunması gerekli kültür varlığı ve yapılara herhangi bir müdahale öncesinde İstanbul 1 numaralı kültür varlıklarını koruma bölge müdürlüğünden izin alınması gerekidir.

10.    Yukarıda belirtilen hükümlerin gerek inşaat aşamasında gerekse uygulama aşamasında yerine getirilmemesi halinde sorumluluk yatırımcı ve ilgil idareye (valilik veya belediye) ait olacaktır.

11.    B plan kapsaında hazinenin özel mülkiyetindeki veya devletin hüküm ve tasarrufu altındaki taşınmazlarda proje ve filli uygulama yapılmadan once maliye bakanlığından izin alınması geerkmektedir.

12.    Çevresel etki değerlendirmesi izin ve denetim genel müdürlüğünün 08.11.2012 tarih ve 18775 sayılı yazısında belirtilen hususlara uyulacaktır.

13.    Ulaştırma, denizcilik ve haberleşme bakanlığının (Tersaneler ve kıyı yapıları genel müdürlügü) 17.06.2013 tarih ve 2034 sayılı yazısında belirtilen hususlara uyulacaktır.

14.    İski atıksu hattı koruma bandı içerisinde hiçbir suretle yapı yapılamaz.

15.    Planlama alanında kıyı ve dolgu alanının kamuya açık bir şekilde kullanımının sağlanabilmesi ve kıyı şeridinde yaya sirkülasyonunun sağlanması amacıyla vaziyet planında düzenlemeler yapılacak ve uygulama aşamasında bu yönde gerekli tedbirler alınacaktır.

16.    Genelkurmay başkanlığının 23.09.2005 tarih ve 3137984 sayılı yazısında belirtilen hususlara uyulacaktır. Ayrıca inşaat aşamasında ve sonrasında ekolojik ve oşinografik dengenin bozulmaması için gerekli tedbirler alınacaktır. Buna göre deniz derinliklerinin ölçülerek, haritalanması, akıntı hız ve yön ölçümlerinin yapılarak akıntıyı etkilemeyecek inşat tekniklerinin tespiti, deniz tabanının sediment yapısı dağılımına ilişkin değerlendirmeler ve sahanın sedimen dağılım haritasının hazırlanması, deniz kirliliği, ekoloijik dengeye olabilecek etkileri ve sahil şeridine yapacağı etkilerinin tespiti, deniz suyunun oşinografik parametrelerinin ölçülmesi ve deniz tabanının yatay ve düşey devamlılığının tespitine yönelik jeoloik ve jeofiziksel (sismik ve sondaj uygulamaları ile yandan taramalı sonar) çalışmaları, bölgede dalga, akıntı koşulları neticesinde oluşabilecek olası kumlanma hareketinin incelenmesini içeren ölçüm ve çalışmaları kapsayan detayları oşinografik çalışmaların gerçekleştirilmesi zorunludur.

17.    Bölge balıkçılığının olumsuz şekilde etkilenmemesi ve balıkçıların mağduriyetlerine neden olunmaması için gerekli tedbirler alınacaktır.

(HT Emlak)

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI