28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden HaberlerBu Karton Ev Yüz Sene Ayakta Kalıyor

Bu Karton Ev Yüz Sene Ayakta Kalıyor

Fiction Factory’nin  inşaa ettiği Wikkelhouse ismindeki ev aynı zamanda  çevre dostu. Yüzde yüz geri dönüştürülebilir malzemeden imal edilen karton evin standart en ufak paket fiyatı 25 bin Euro. Nakliye ve tasarımla ilgili seçimleriniz ise fiyatı daha da artırıyor.

Bir günde inşa ediliyor

Wikkelhouse sadece bir günde inşa ediliyor ve özellikleri; 24 kat oluklu mukavvanın üst üste sarılması ile oluşturulan dış kabuğun her bir modülü 1,2 metre eninde, 5 metre genişliğinde, 3,5 metre yüksekliğinde ve 500 kilogramağırlığında şeklinde ifade ediliyor.
Geleneksel yapılara göre “3 kat daha fazla sürdürülebilir” olduğu söylenen Wikkelhouse’un tasarım ve imalat aşamalarının tamamlanması dört yıllık bir çalışma gerektirmiş.

İstenildiği büyüklükte inşa edilebiliyor

Karton türü malzemelerin dayanıksız olduğunun bilinmesine karşın Wikkelhouse tasarımcıları, onu son derece dayanıklı bir yapıya kavuşturmuş. Karton evin modül modül hazırlanan üretim süreci ise şöyle işliyor:

“Dev bir mukavva rulosu üzerine çevre dostu bir yapıştırıcı uygulanıyor. Ardından yapının beşgen şeklini verebilmek için döner bir platformdaki kalıba 24 kat mukavva üst üste sarılıyor. Wikkelhouse’un ana iskeleti bu şekilde oluşturulduktan sonra yapının su geçirmezliğini sağlamak için tüm modül su yalıtım malzemesi ile kaplanıyor. Son olarak da ahşap paneller dış cepheye monte ediliyor ve yapıyı oluşturan bir adet modül tamamlanmış oluyor. 1,2 metre eninde dilimler şeklinde ortaya çıkan modüller yan yana eklenerek istenildiği kadar büyüklükte bir karton ev inşaa edilebiliyor.”
 
 
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI