19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaYazarBIRAKIN ARTIK KLİŞELEŞMİŞ SÖYLEMLERİ !...

BIRAKIN ARTIK KLİŞELEŞMİŞ SÖYLEMLERİ !…

Gayrimenkul Sektöründe;  sektörel  rekabet tüm hızı ile devam ediyor.  Outdoor’ undan,  Yazılı Basına;  Sosyal Medyadan, TV’ye;  İnternetden,Radyo’ ya yüzlerce iletişim mesajı ile karşı karşıya kalıyoruz. Bunların içinden çıkarın “gayrimenkül sektörünü“ hayatın ne tadı kalır… ne de tuzu!..
Geçtiğimiz hafta Sayın Gülse Birsel inşaatcılara dikkat edin, onların vaadleri ile sizin hayalleriniz, düşünceleriniz arasında dağlar, semtler, şehirler kadar farklar olabilir diyor.
Bazı saptamalarına katılıyorum, gayrimenkul sektörüne, sektöre hizmet veren iletişimcilere ve proje benim projem en iyi ben anlatırım diye iletişimciliğe soyunanlara sesleniyorum.
Bırakın artık klişeleşmiş söylemleri… bir insan bir yıl içinde kaç kez havalimanına gider/gelir, ( işi orda ise hergün !…) Bugünün İstanbul’unda Kuzeye yönelen 3. Köprü ile yeni çevre yolları hangi amaçla kullanılır ( yol boş,Esenyurt’ dan Kadıköy’e Garipçe üzerinden erişmek için mi ?… ) Bırakın yeni yapılanları eskilerine bile ulaşmıyoruz.
Hangi trafiğe, hangi saat dilimine göre veriyorsunuz dakikaları.Bari yanında “şu araştırma şirketi tarafından bu saatlerde, şu kilometre hızla /noter huzurunda  test edildi,  onaylandı “  deyin. Bizde; hangi merkez… hangi havalimanı… hangi köprü derdinden kurtaralım.
Reklamlar yıldızlar geçidi gibi; ekonomistinden darbukacısına…sanatçısından, Ali Abimize… şarkıcısından sporcusuna …  teknik adamından, martılara… Bir ben eksiğim !.. Benim yıldızlarım animasyon dünyasından “  Aysel ve Selami “
Deniz ve İstanbul’ un simgesi martılar ile ortaya konan animasyon çalışması sektör için“ radikal ve cesaretli“ bir karar. Emeği geçenleri ve onaylayanları tebrik ediyorum. Denizistanbul Mercan Konakları'na kadar devam eden Aysel ve Selami ’ nin serüveni Denizistanbul’da yaşamın bir parçası olarak devam edeceğe benziyor.
Gayrimenkul sektörüne sesleniyorum; mimaride geldiğimiz uluslararası boyutu lütfen iletişim stratejilerinizde sürdürün. Her mecrada birbirinin tekrarı /  kopyası gibi reklamlar izliyoruz. Söylem ayni, şartlar ayni, birtek söyleyenler farklı.

Emlakdream’e özel hazırladığım bölge raporlarımda artık geliştirilen projelerin perde arkasında yer alan “mimarı  felsefe ve iletişim stratejilerine “yer vermeye başlacağım.
 
BİLGE ÖZDEMİR – CEO
REDAC ve EMLAKCHI REAL ESTATE CONSULTANT LTD.

PROJE BİLGİ FORMU

Bilge Özdemir
Bilge Özdemir
Bilge Özdemir, pazarlama ve işletme konularında yurtdışı ve yurtiçinde eğitim almış ve önde gelen firma ve gayrimenkul projelerinde uzun süre üst düzey profesyonel yöneticilik yapmış, sektörü bilen, proje geliştirip yönlendiren, proje pazarlama ve satış misyonundan gelen vizyon sahibi girişimcidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI