28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden HaberlerBeyttürk İnşaat; TL'ye döndü..

Beyttürk İnşaat; TL’ye döndü..

Piyasalarda doların ve euro'nun hızlı yükselişinin, reel ekonomiyi olumsuz etkilememesi için devletin aldığı önlemlere, özel sektör den gelen destek de büyüyor. 2017 yılında  1.000’i aşkın yeni konut inşa edecek olan Beyttürk İnşaat, yabancılara satışta dahi dolar kullanmama, TL ile konut satışı yapma kararı aldı.

Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, “TL'ye dönüş hareketi büyüyor. Türkiye olarak topyekün seferber olduk. Türk Lirası'na sahip çıkıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemleri doğrultusunda  Beyttürk İnşaat olarak biz de tüm satışlarımızda yabancılara yaptığımız satışlar da dahil Türk Lirası kullanarak bu seferberliğe dahil oluyoruz. Bu yıl ülke olarak darbe girişimi, terör gibi konular da pek çok badire atlattık. Ülkenin iş adamları, yatırımcıları olarak Türkiye'nin geçtiği zorlu süreçte dahi yatırımlarımızdan vazgeçmeyi, durmayı, beklemeyi hiç düşünmedik. Beyttürk, olarak özellikle Körfez ülkelerine çok sayıda konut satışı gerçekleştiriyoruz. Şimdi ülkemize olan inancımızla Beyttürk İnşaat olarak yabancılara satışımızı dahi TL ile gerçekleştireceğiz” dedi.

SEFERBERLİK VAR, ÖZEL SEKTÖR DAHA FAZLA ADIM ATMALI
2016 yılında yaptıkları yatırımların çok daha fazlasını 2017 yılında gerçekleştireceklerini belirten Barman, “Önümüzdeki 5 yılda  Orhangazi ve Yalova bölgesine 2 milyar TL’lik yatırım yapmayı planlıyoruz. Yatırımlarımızı yaparken de 'Türk Lirası' dışında herhangi bir yabancı para birimi kullanmayacağız” diye konuştu.

PROJELERİMİZDE HİÇBİR AKSAMA YOK, YATIRIMCI İLGİLİ
Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı, DEİK Türk-Bahreyn İş Konseyi ve Türk Körfez iş Çevreleri Derneği'nin (TURKUVİD) Başkanı  Muhammet Uğurcan Barman, “Suudi Arabistan konsorsiyumu ile Marmara Bölgesi’nin çehresini değiştirecek dev bir projeye imza atacağız. Suudi Arabistanlı Kimma Huizama ile birlikte Yalova’da 5 bin konutluk yaşam merkezi kuracağız. 2 milyar TL’lik bu projeye ortak olmak isteyen Körfez yatırımcısının ilgisi sürüyor. 25 bin kişilik bir merkez kuracağız. Projelerimizde hiç bir aksama yok, yatırımcı ilgili'' dedi.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI