20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerBeyoğlu; kültür ve turizmde marka olacak..

Beyoğlu; kültür ve turizmde marka olacak..

Katıldığı bir zirvede konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan kent yaşamlarında sosyo kültürel hayatın çok önemli olduğunu belirterek nasıl marka şehir olunacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Uluslararası İş Birliği Platformu tarafından düzenlenen 8. Boğaziçi Zirvesi’nde gerçekleştirilen “Sürdürülebilir Kentler ve Toplumlar için Kentsel Dönüşüm Gelişimi” konulu panele konuşmacı olarak katılan Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan; sürdürülebilir kentler için dünyaca rekabet edebileceğiniz doğru ürünlere odaklanmak ve bu hedef doğrultusunda insan kaynağı yetiştirmek, sosyal ve kültürel hayatı bu çerçevede inşa etmek, mekanı da bunlara göre planlamak gerektiğinin önemine dikkat çekerek insanların büyük şehirlerde belediyelerden ve kamudan beklentilerini; ekonomi, kalifikasyon, sosyal-kültürel hayat ve bunlara endekslenmiş bir şehir hayatı olarak 4 gruba ayırdı. Sürdürülebilir kentlerde başta doğru seçilmiş ekosistemler içerisinde üretilebilecek ürünler, üretim için doğru insan kaynağını yetiştirebilecek eğitim, bununla birlikte sosyal ve kültürel hayatın da çok kıymetli olduğunu söyleyen Başkan Demircan; insanın kendisini sadece okulda veya işyerinde geliştirmediğini, sokakta ve caddede de geliştirdiğini söyledi.

Kültür ve Turizm’in markası Beyoğlu olacak

Konuşmasının bir bölümünde marka şehir olmaya değinen Başkan Demircan belediyelerin çok iyi hizmet vermesinin marka şehir olmak için tek başına yetmeyeceğini ifade ederek bunun için dünya çapında tanınacak doğru ürünlerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Milano dendiğinde akla modanın geldiğini belirten Demircan; Beyoğlu olarak ta hedeflerinin kültür ve turizmde markalaşmak olduğunu söyledi.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI