20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerBeşiktaş'tan Soma Adımı

Beşiktaş’tan Soma Adımı

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinadar, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile Soma'da faciasının yaşandığı Soma Kömür İşletmeleri Maden Ocağı'nı ziyaret etti. 
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile görüşmeleri öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Hazinadar, büyük bir facianın yaşandığı Soma'da insanların acılarını paylaşmak için bölgeye geldiklerini ifade etti. 
 
Hazinedar, bu amaçla belediye meclislerinin aldığı karar doğrultusunda Soma'da, yakınlarını kaybeden ihtiyaç sahibi ailelere yönelik, Beşiktaş Kulübü ile ortak bir projeyle konut yaptırmayı planladıklarını belirterek, şunları kaydetti: 
 
"Biz öncelikle Soma'da bu madende hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Tüm yakınlarına ve tabi ulusumuza başsağlığı diliyoruz şüphesiz. Çok sayıda insanı yitirdik ve daha henüz sayısını bile netleşmeyen çok sayıda insanımız hala madende bulunmakta. Bunlarla ilgili elbette üzerimize çok şey düşüyor ama biz Beşiktaş Belediyesi olarak hayatlarını kaybeden ailelere, Sayın Manisa Valimiz ile Soma Kaymakamımız ile görüşerek arsa tahsisinde talebinde bulunduk. Biz öncelikle Beşiktaş Belediyesi olarak arsa tahsisini takip eden 6 ay içinde minimum 60 konut yaptırmayı planlıyoruz. Beşiktaş Kulübü de bu noktada bir karar alır ve katkıda bulunduğu takdirde bu 100-120 konuta kadar çıkabilir. Böylece hayatını kaybeden işçi kardeşlerimizin ailelerine Beşiktaş Sitesi yapacağız ve mağdur olan ailelere konutlarını teslim edeceğiz" 
 
Fikret Orman: "Tüm katkıyı sağlayacağız"
 
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman da herkesin çok üzüntülü olduğunu belirterek, madende hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diledi. Türkiye'nin en eski sivil toplum örgütlerinden Beşiktaş'ın toplumsal olaylara duyarlı bir camia olduğunu kaydeden Orman, şunları kaydetti:
 
"Elimizin uzandığı her yerde olmaya gayret ediyoruz. Çok üzüntülüyüm gerçekten. Değerli başkanımızın ortaya koyduğu Beşiktaş sitesi evlerini yapalım. Bu doğrultuda bizim yapabileceğimiz tüm katkıyı sağlayacağız. Beşiktaş camiası olarak daha önce depremde okullar yaptık. Yarayı sarmak mümkün değil ama bizim de bir katkımız olsun istiyoruz."
 
Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği ile oynayacağı gelirin Soma'ya bağışlanacağının hatırlatılması üzerine Orman, şunları söyledi:
 
"O gün hemen olayı duyar duymaz aldığımız bir kara. Daha fazla projeler geliştirip, yapılacak konutlara bunu aktarmak istiyoruz. Başkanımız proje ortaya koydu, çok beğendi. Beşiktaş konut sitesi yapmak istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımızı zaman içinde açıklayacağız. Vatandaşlarımızı dertlerini azaltabilmek için buradayız, onlarla birlikte olacağız, projeler zamanla aktarılır. Onlarla bir araya gelerek, acılarını üzerilerinden bir parça alabilsek ne mutlu bize." 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI