23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaBölge RaporlarıBeşiktaş'ın gayrimenkul raporu

Beşiktaş’ın gayrimenkul raporu

23 mahalleden oluşan ve yaklaşık 200 bin nüfusa sahip olan İstanbul'un Beşiktaş ilçesi; gayrimenkul pazarında İstanbul ortalamasının çok üzerinde bir değere sahip. Milliyet emlakta yer alan habere göre ilçedeki gayrimenkullerin büyük çoğunluğunu 1999 depremi sonrasında inşa edilmiş konut projeleri oluştursa da ilçede halen 20 yaş ve üzeri çok sayıda bina bulunuyor.
Yeni binalardaki 1+1 satılık daire fiyatları 306 bin Liradan başlıyor. Bu dairelerin ortalama 2 bin 300 Liradan kiraya verildiği gözönüne alındıüında; bölgedeki konutların amortisman süresinin ortalama 11 yıl olarak seyrettiği görülüyor. Yatırımcılar genellikle 1+1 ve stüdyo daireleri satın almayı tercih ediyor. Oturmak için daire satın alanlar ise daha geniş evlere yöneliyor. Beşiktaş’ta 2+1 satılık daireler 395 bin Liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Merkezdeki lüks 2+1’ler ortalama 640 bin Liradan alıcı buluyor. Daha geniş bir ev isteyenlerin 3+1 satılık daireler için en az 420 bin Lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Villa fiyatları 25 milyon Dolara kadar çıkıyor.
Beşiktaş’taki konut imarlı arsaların fiyatları 1 milyon 800 bin TL'den başlıyor. Boğaz manzaralı, imara açık arsalar ise 4 milyon küsur TL'ye satılıyor. Ortaköy’de 300 metrekarelik arsa satın almak için en az 1 milyon 500 bin Dolar ödemek gerekiyor.

BEŞİKTAŞ'TA KONUT KİRALARI
Ulaşım açısından çok avantajlı bir konuma sahip olan Beşiktaş’ın nüfusu; eğitim, iş ve sağlık olanaklarının çeşitliliği nedeniyle her geçen yıl artıyor. Bu yüzden Beşiktaş’ta emlak sektörü, getirisi yüksek bir yatırım aracı olarak görülüyor. Bölge raporu incelendiğinde öğrencilerin ve yalnız yaşayanların bölgedeki stüdyo daireleri ve 1+1 daireleri kiralamayı tercih ettiği görülüyor. Boğaziçi, Galatasaray, Bahçeşehir ve Yıldız Teknik üniversitelerinin merkez kampüslerinin bulunduğu bölgelerdeki konutlar öğrencilerin ve üniversite çalışanlarının ilk tercihleri arasında yer alıyor. Apart dairelerin kira bedelleri 650 TL’den başlıyor. 800 TL’ye doğalgaz sobalı 1+1’ler kiralanabiliyor. Eşyalı stüdyo daireler ise 1.000 TL’ye kiracı buluyor. Teşvikiye civarındaki 2+1 daireler 1.150 TL’ye kiralanıyor. Merkezde bulunan eski binalardaki 3+1 daireleri 1.600 TL’ye kiralamak mümkünken yeni binalardaki 3+1 dairelerin fiyatları 2 bin 500 Liradan başlıyor. Lüks sitelerdeki 4+1 daireleri kiralamak için en az 9 bin Lira ödemek gerekiyor.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI