20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerBağdat Caddesi'nde Kiralar Düşecek!

Bağdat Caddesi’nde Kiralar Düşecek!

Amerika merkezli emlak firması Cushman & Wakefield’ın Yönetici Ortağı Toğrul Gönden verdiği röportajda Bağdat Caddesi ile İstiklal Caddesi’nde yönelik açıklamalar yaptı. Cushman & Wakefield’ın Yönetici Ortağı Toğrul Gönden, İstanbul ve Türkiye'nin en işlek caddelerinden olan Bağdat Caddesi ile İstiklal Caddesi’nde kentsel dönüşüm ve yüksek kiralardan dolayı sorunlar yaşandığını söyledi.

Dünyanın en büyük gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden biri olan Cushman & Wakefield, Türkiye pazarında da büyümeye devam ediyor. Cushman & Wakefield’ın Yönetici Ortağı Toğrul Gönden'de Türkiye'deki emlağın nabzını tutuyor. Bağdat Caddesi'ndeki kentsel dönüşüme dikkat çeken Toğrul Gönden, bu yüzden kimsenin eski binalara geçmek istemediğini söyledi. Kirların çok yüksek olduğunu ifade eden Gönden, daire ve işyerlerinin döviz üzerinden kiraya verildiğini dövizin yükselmesi ile esnaf ve vatandaşların zor durumda kaldığını vurguladı. Toğrul Gönden, Bağdat Caddesi'nde kiralarda 6 ay içinde en az yüzde 20'lik bir indirim beklediklerini söyledi. İstiklal Caddesi’nin ise Haziran ayına kadar kalabalık olduğunu ifade eden Gönden, terör, darbe girişimi gibi olayların esnafın cirosunun yüzde 50 düşmesine sebep olduğunu söyledi fakat ekledi: 'işler düzelecektir'

İstanbul’da 5-6 milyon Metrekare Ofis Olacak

İstanbul’da 4.5 milyon metrekare ofis olduğunu ifade eden Gönden, 2 yıl içinde bu rakamın 5-6 milyon metrekareye çıkacağını belirtti. Bu yıl ofis inşalarının çok hareketli olduğunu dile getiren Gönden, bankaların, sigorta şirketlerinin ve perakendecilerin ofis piyasasını zinde tuttuğunu söyledi. Ofis kiralarından bahseden Gönden, Levent’te ofis kiralarının metrekare kirası 40-45 dolar, Kozyatağı-Ataşehir’de 28 dolar, Maslak’ta 30 dolar olduğunu söyledi.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI