23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden HaberlerBağcılar Belediyesi kentsel dönüşüm için Denizbank ile protokol imzaladı

Bağcılar Belediyesi kentsel dönüşüm için Denizbank ile protokol imzaladı

Ayrıca, bina riskli Yapı raporu masrafı da Denizbank tarafından karşılanacak. Denizbank'tan Kentsel Dönüşüm kredisi kullanmak isteyenler, ilk 2 yıl ödemeksizin 60 ay için yüzde 0,41, 120 ay için yüzde 0,43'e varan oranlarda Kredi kullanabilecek.

Bağcılar Belediyesi Ertuğrul Gazi Parkı, Osmanlı Konağı'nda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, 1999 yılından sonra yapılan bina sayısının 6 bin 603 olduğunu depremden önce Hazır Beton kullanımının çok düşük olduğunu vurguladı. Kentsel dönüşüme ilişkin semt sakinleriyle görüşmelerin devam ettiği kaydeden Çağırıcı, sadece binaların yıkılıp yeniden yapılmasından çok zihinsel bir dönüşümü arzuladıklarını ifade etti. Kentsel dönüşüme ‘rantsal dönüşüm' olarak yaklaşanları da eleştiren Çağırıcı, kentsel dönüşümle birlikte bir rant oluşacağını ancak bu rantın yine mülk sahiplerine gideceğini belirtti. Yeni konutların değerinin en az yüzde 50 oranında artacağını söyleyen Çağırıcı, "Buradaki insanları başka bir yere gönderip, buraya başka yerlerden birilerini getirmeyeceğiz. Yerinde dönüşüm arzu ediyoruz." diye konuştu.

DenizBank Perakende Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk de 2012 itibariyle Türkiye'deki mevcut Konut stoğunun 19 milyon civarında olduğuna dikkat çekti. Ertürk, "Bu stoğun yaklaşık 5 milyon adedi kaçak ruhsatsız evlerden oluşuyor. Ayrıca ekonomik ömrünü tamamlamış, değişim zorunluluğu bulunan 1,5 milyon Konut da mevcut stok içerisinde bulunuyor. İmzaladığımız protokol ile Bağcılar Belediyesi sınırları içinde yaşayıp, Denizbank'ı tercih edecek tüketicilere birçok avantaj getiriyoruz." ifadelerini kullandı

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI