15 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaYeni ProjelerAyetullah Mutlu: 'Folkart Life Bornova projesi yatırımcı için çok iyi bir fırsat'

Ayetullah Mutlu: ‘Folkart Life Bornova projesi yatırımcı için çok iyi bir fırsat’

Folkart Life Bornova projesinin belirli bir kalite algısını baz alarak inşa edildiğini belirten Ayetullah Mutlu: “Projemiz 15 katlı olmasına rağmen, dünyanın yüksek yapılarını tasarlayan bİr proje grubu, böyle bir yapının tasarımında da emek verdi. Tasarım süreçlerine çok önem veriyoruz. Çünkü tasarım aslında projenin ana ruhu. O kararlar projenin bitiminde ve ortaya çıkacak kalitede çok büyük bir etki sahibi. O yüzden işin uzmanı profesyonellerle çalıştık. Zeminle ilgili zemin danışmanıyla, betonla ilgili beton danışmanıyla, tesis hayata geçtiği zaman var olacak yaşantının minumum bedellerle maksimum konforla yaşanmasını nasıl sağlayabileceğimizi, daha işin başında, o konunun uzmanı danışmanlarla tartışarak, onların raporları doğrultusunda projeyi şekillendirerek ele alıyoruz. Bu şekilde projenin nihayetlendiğinde, sağlıklı bir yapı olması ve insan odaklı bir yapı olması sağlanmış oluyor. ” diye konuştu. 

RÖPORTAJI İZLEMEK İÇİN VİDEOYU TIKLAYINIZ

Folkart Life Bornova projesinin benzer projelerden farklı özellikleri olduğuna dikkat çeken Mutlu: “Projemizin zemininde 4 bin adet jet grout kolonu var. 850 adet, 100 cm çapında, 30 cm derinliğinde kazıklarımız var. Bunlar bu bölgede, bu tür projelerde çok raslanılan şeyler değil. Dairelerimizin içerisinde buzdolabı dahi bulunuyor. Mutfak tezgahını seçerken bile, en kalitelisini seçiyoruz.  Bahsedilen fiyatları düşündüğümüzde, maliyetleri düşürmemiz gerekiyor. Ama aksine bizim dairelerimizde maliyeti artıran detaylar bulunuyor." dedi.

İzmirlilerin balkon sevdiğini vurgulayan Ayetullah Mutlu: “ Maketlerden de görüldüğü gibi, ortak alanlar olarak tahsis edilmiş teraslar var. Oraları da yeşillendirip, ağaçlandırıp birer gök bahçeye çevirdik. Bu anlamda da insanlar çok keyifli, yükseğe çıkmış olmalarına rağmen zemindeymiş gibi konforu yaşayabilecekler.

250 milyon TL yatım bedeline sahip olan projenin benzer projelerde çok daha düşük maliyetlerle inşa edilebildiğinin altını çizen Ayetullah Mutlu: “Maliyetler benzer bir projede en azından yüzde 30 daha aşşağıdadır. Seçilen malzemelerin ürün kaliteleri dikkate alındığında, benzer projelerin en azından yüzde 30 daha iyisini kullanmaya çalışıyoruz. Bizde işçilik en önemli kalemlerden biri. Çünkü birinci sınıf bir malzeme alırsınız, ama ikinci sınıf bir işçilikle çok kötü bir sonuç elde edersiniz. Birinci sınıf malzemeyi, birinci sınıf işçilikle birleştirdiğinizde , insanların yaşadığında bulunduğu mekandan keyif aldıkları ortamlar yaratırsınız.” şeklinde konuştu.

Folkart Life Bornova projesi  Genel Müdür Yardımcısı Ayetullah Mutlu projenin yatırımcı için çok iyi bir fırsat olduğunu dile getirerek  “Projede metrekare fiyatları şuan 3 bin 500 – 4 bin bandında seyrediyor. Proje bittiğinde metrekare fiyatlarının 5 binleri çok rahat geçeceğini düşünüyorum. Asıl kazancı buradaki mülk sahipleri elde edecektir. “ dedi. 

PROJE İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Özlem ATİLA / Emlakdream.com

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI