27 Mart 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden HaberlerAvni Çelik Kimdir?

Avni Çelik Kimdir?

Sinpaş Grubu'nun kurucu Onursal Başkanı Avni Çelik kimdir?

1950 Çorum’un Alaca ilçesinde doğan Sinpaş Grubu’nun Başkanı ve Sinpaş GYO’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Avni Çelik, Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi.

Avni Çelik kimdir?

Üniversite eğitimi süresi içerisinde de sanayi ve iş hayatının içinde olan Avni Çelik, 18 yaşından bu yana çalışmaya devam etmektedir. İlk iş deneyimine 13 yaşında hattat (el yazısı sanatçısı) olarak başlayan Avni Çelik, Ankara’da Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra iş yaşamına İstanbul’da devam etme kararı aldı.

1974 yılında Sinpaş Holding‘i kuran Avni Çelik, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası üyesidir. Aynı zamanda memleketi, Çorum Eğitim Vakfı’nın kurucu üyesi olarak da görev yapan Avni Çelik, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Boğaziçi Vakfı’nın mütevelli heyetinde görev almaktadır.

Sinpaş Grubu’nun Başkanı ve Sinpaş GYO’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Avni Çelik, En Zengin 100 Aile Araştırmasında kendisine 72. sırada yer buldu. Avni Çelik’in serveti 1 milyar dolar olarak açıklanıyor.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI