23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden HaberlerAtatürk Havalimanı 3. havalimanına taşınıyor

Atatürk Havalimanı 3. havalimanına taşınıyor

Atatürk Havalimanı'nın, yapımı devam eden ve tamamlandığında dünyanın önde gelenlerinden olması beklenen 3. havalimanına taşınacağı belirtildi. 

Atatürk Havalimanı’nın, yapımı devam eden ve tamamlandığında dünyanın önde gelenlerinden olması beklenen 3. havalimanına taşınacağı belirtildi. 

Hizmete girdiğinde Türkiye’yi “uçurması” beklenen 3. havalimanının tamamlanması için çalışmalar ara vermeden devam ediyor.

Bakanlık ve Valilik taşınma işlemlerine başladı

Söz konusu havalimanının tamamlanmasıyla Atatürk Havalimanı buraya taşınacak. Bu konuda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile İstanbul Valiliği ortak çalışma başlattı. Bu kapsamda, Atatürk Havalimanı’ndaki uçaklar, havayolları işletmeleri, havalimanlarında yolculara hizmet veren tüm paydaşlar 3. havalimanına taşınacak.

Çalışmayla, Atatürk Havalimanı’ndaki bilişim sistemlerinin yanı sıra otobüsler, forkliftler, paletli araçlar, kargo taşıyan araç grupları gibi binlerce ekipman, mal sahibi firmalarca 3. havalimanına taşınacak.

Taşınma işlemini AKOM yapacak

Valilikte Atatürk Havalimanı’nın taşınması için çalışma grubu oluşturuldu. Bu kapsamda Eylül ayından bu yana çalışan grup, 3. havalimanının hizmete girmesiyle birlikte itibaren işlerin aksamaması için titizlikle çalışıyor.

Bu arada, havalimanının taşınması görevi de İstanbul Afet Koordinasyon Merkezi’ne (AKOM) verildi. Yetkililer, AKOM koordinesinde yürütülecek taşınma işlemlerine de start verdi.

Tüm hazırlıkların tamamlanmasıyla tüm taşınma işleminin tamamına yakının bir gecede tamamlanması hesaplanıyor. Dünya Sivil Havacılık Otoritesi (IATA) tarafından da izlenen taşınma işlemlerinin 28 Ekim’i 29 Ekim’e bağlayan gece yapılması planlanıyor.

Taşınma sırasında Basın Ekspres Yolu kullanılırken, yol taşınma gecesi dönüşümlü biçimde araç trafiğine kapatılacak. Atatürk Havalimanı’ndaki son uçuş 28 Ekim’de

Planlara göre Atatürk Havalimanı’ndaki son ticari uçuş 2018 yılının 28 Ekim günü yapılacak. 3. havalimanından ilk ticari uçuş ise 2018 yılının 29 Ekim günü yapılacak.

Kaynak: Milliyet

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI