24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden HaberlerArtık Türkiye bize yetmiyor!

Artık Türkiye bize yetmiyor!

Bu sene 11'incisi düzenlenen Perakende Liderler Konferansı (LİDKO) Hollanda'nın Amsterdam kentinde gerçekleştirildi.

Soysal Danışmanlık firmasının düzenlediği konferansta, LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, konferansta yaptığı konuşmada 2016 yılının 2015'e göre daha iyi olmasını beklediklerini söyledi. Sektörün bu seneye iyi başladığını ama mayısta hedeflerin yakalanamadığı bilgisini veren Küçük, mayıs ayında beklenen iklim şartlarının aksine havaların serin gittiğini kaydetti. Perakende sektörünün artık Türkiye'de belli bir büyüklüğe geldiğini vurgulayan Küçük, bir AVM'ye baktıklarında neredeyse yüzde 50-60'ını Türk markalarının doldurduğunu, bunun büyük bir başarı olduğunu, Almanya'da bu oranın yüzde 10 bile olmadığını ifade etti. Küçük, kendilerinin Türkiye içinde bir vizyon koymalarıyla yetinmeyip dünya pazarlarında global bir marka olma hedefine ulaşacak adımlar atmalarının gerekliliğinin altını çizerek, konuşmasını;
‘Degişime hazır olmamız gerekiyor. Buna Avrupa'dan başlayabiliriz. Yelken açma zamanı geldi. Bu kadar marka olan bir ülkede bu pazar yetmez, hepimizi doyurmaz. Şu an 30 ülkedeyiz. Bunun 11'inde sektör lideriyiz. 2009'da yurt dışına açılmıştık, 6-7 yılda 11 ülkede sektör lideri olabiliyorsak, demek ki başarılabiliyormuş.’ diyerek tamamladı.

Artık yurt dışı açılımına kafa yormamız gerek
Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar ise Vahap Küçük'ün kendisine anlattığı bir tarihsel hikayeyi aktardı.

Coşkun Bayraktar, Fatih Sultan Mehmet’e sormuşlar; 'Herkes İstanbul'u almak için çok uğraştı, sen aldın. Bu işin farkı nedir?'. Rivayet odur ki Fatih; ‘Ben İstanbul'u değil Avrupa'yı almak istedim’ demiş. Hayat bizim hayallerimizi nereye konumlandırdıgımızla çok alakalı. Çünkü hayaller nerede konumlanırsa, gerçekler de o kadar yakınlaşıyor.’ dedi.

İnovasyon kavramının temelinde hayal kurmak olduğunu belirten Coşkun Bayraktar, başkalarının yaptıklarından daha farklı işleri yapabilmenin inovasyon olduğunu söyledi.

‘Artık Türkiye bize yetmiyor’ diyen Bayraktar, Türkiye'deki sıkıntıları konuşmanın enerjilerini aldığına dikkat çekerek, Amerika ve Avrupa'nın kendileri gibi girişimcilere aç olduğunun altını çizdi.

Bayraktar, Fatih'in İstanbul'u almak gibi bir amacından ziyade Avrupa'yı fethetmek gibi bir gayesi olduğuna dikkati çekerek, son 10 yılda Türkiye'deki perakende sektörünün çok büyüdüğünü, artık yurt dışı açılımına kafa yorulması gerektiğini dile getirdi.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI