22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerArmaMenta Kartal’da Çalışmalar Başladı

ArmaMenta Kartal’da Çalışmalar Başladı

Kartal Soğanlık’ta yaklaşık 5 dönüm arsa üzerinde kentsel dönüşüm projesi olarak yapılacak ArmaMenta Kartal projesinin ilk adımı atıldı. Arsa üzerinde dönüşüme girecek olan 11 bina ve 25 birimin yıkım işlemleri 11 kasım 2016’da yapılan bir törenle başladı. Törende bir konuşma yapan Başkan Altınok Öz , ‘’ Bizler, depremin büyük bir risk olduğunu bilen ancak bu riski aynı zamanda modern şehirciliği inşa etmek için bir fırsat olarak gören dönüşüm ekibi olarak, en başta doğru teşhisi ortaya koyarak, dönüşüm modelleri üzerine kafa yoruyoruz. Böylelikle, Kartal Belediyesi’nin en önemli dönüşüm sloganlarından biri kendiliğinden ortaya çıkıyor, yani ‘Kartal Düşünerek Dönüşüyor’ ‘’ dedi.

Arsa üzerinde, 2 blokta, 2+1 ve 3+1 planında 158 daire ve 9 ticari üniteden meydana gelecek olan ArmaMenta Kartal projesini yapacak olan Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Okka da yaptığı konuşmada, ‘’Son yıllarda, deprem ve afetlere karşı sağlam, yüksek kalite standartlarında konutlar yapılsa da konutların yüzde 70’ten fazlası hala risk taşıyor. Bu riskleri ortadan kaldırmak için kentsel dönüşüm konusunda ortaya konan iradeyi destekliyor ve Okkalar İnşaat olarak bu alanda çalışmaktan gurur duyuyoruz. Hepimizin tanık olduğu üzere, İstanbul’un yükselen değeri Kartal, kentsel dönüşüm alanında hızlıca yol alıyor. Geleceğe hizmet veremeyecek, ömrünü doldurmuş yapıları, deprem ve afetlere karşı dayanıksız binaları yıkıp, yerlerine daha güzellerinin inşa edilmesi için harekete geçen Kartal Belediyesi’ni tebrik ediyor ve bu önemli yolda üzerimize düşen görevi yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz’’ dedi.  

PROJE BİLGİ FORMU

Gökhan Bahadır
Gökhan Bahadır
1980 Bursa'nın İnegöl ilçesinde doğdu. İlkokul, ortaöretim ve lise hayatını İnegöl'de tamamladıktan sonra üniversiteyi Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde okudu. 2011 yılından bu yana Emlakdream.com'da gece editörü olarak görev almaktadır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI