28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaManşetArap parası Türk gayrimenkul sektörüne akacak

Arap parası Türk gayrimenkul sektörüne akacak

Bahreyn İslami Bankası Üst Yöneticisi (CEO) Hassan Jarrar, Türkiye'nin Avrupa'ya göre gayrimenkulde daha avantajlar sunduğunu belirterek, Arapların sermayesini Türkiye'ye döndürüp, gayrimenkul sektörüne yatırım yapacağını söyledi. 

Bahreyn İslami Bankası Üst Yöneticisi (CEO) Hassan Jarrar, Türkiye’nin Avrupa’ya göre gayrimenkulde daha avantajlar sunduğunu belirterek, Arapların sermayesini Türkiye’ye döndürüp, gayrimenkul sektörüne yatırım yapacağını söyledi.

Jarrar, Bahreyn’de bu yıl 24’üncüsü düzenlenen İslami Bankacılık Konferansı sırasında Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye ile Bahreyn arasında güçlü bağlar olduğunu vurgulayan Jarrar, bölgedeki istikrarsızlığı göz önüne aldıklarında, Türkiye gibi bir ülkeye ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

“Arap sermayesine Türkiye’ye göç edecek”

Bahreyn, Kuveyt, Umman, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) oluşan GCC ülkelerinde istikrarsızlığın sürmesi halinde Arap sermayesinin Türkiye’ye doğru göç etmeye devam edeceğinin altını çizen Jarrar, Arap sermayesinin güvenli limanlar aradığını ve bundan dolayı Türkiye’ye daha fazla sermaye giriş olacağını anlattı.

“Gayrimenkul yatırımları Türkiye’ye yönelecek”

Jarrar, GCC ülkelerinin Türkiye’ye ağırlıklı olarak gayrimenkul ve turizm alanında yatırım yapacağını ifade ederek, şöyle devam etti:

“Brexit ile beraber gayrimenkul sektöründe yatırımların ne yöne gideceğini kimse bilmiyor. Londra’da uzun süre kalmayacaksanız ev sahibi olmak çok maliyetli. Buradan hareketle İngiltere’de gayrimenkul yatırımlarının azalacağını düşünüyoruz. Önceleri, yatırımcılar açısından İsviçre’de para hareketleri daha kolaydı. Onlar da ABD benzeri yaptırımlar getirerek para hareketlerini sınırlandırıyorlar. Bütün bu gelişmelerin ışığında daha fazla Arap sermayesinin Asya’ya doğru yöneleceğini öngörüyoruz. Türkiye’nin bu coğrafya ile yakınlığı ve tarihi bağını göz önünde bulundurduğumuzda sadece mevduat değil, gayrimenkul yatırımlarının da Türkiye’ye kayacağını düşünüyoruz.”

Jarrar, Körfez parasının yönünü Türkiye’nin değiştirebileceğini, bunun için daha fazla çaba harcaması gerektiğini söyledi.

“Türkiye Avrupa’dan daha avantajlı”

Türkiye’nin, gayrimenkul açısından Avrupa’ya göre bazı avantajları bulunduğunu, kültürel yapısı, gelenekleri ve toplumsal yapısıyla da Arap yatırımcıları çektiğini aktaran Jarrar, geçen ay İstanbul’da 200 milyon dolar cirosu olan bir gayrimenkul, gıda ve otelcilik alanında faaliyet gösteren bir grupla görüşmeler yaptığını bildirdi.

Jarrar, Arapların Türkiye’den daha fazla gayrimenkul alımı yapacağını da sözlerine ekledi.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI