23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaBölge RaporlarıAnkara'da konut fiyatları değer artışında Çankaya, Etimesgut, Gölbaşı ve Yenimahalle öne çıkıyor

Ankara’da konut fiyatları değer artışında Çankaya, Etimesgut, Gölbaşı ve Yenimahalle öne çıkıyor

Türkiye ortalamasının üzerinde konut satışı gerçekleşen Ankara'da; Çankaya, Etimesgut, Gölbaşı ve Yenimahalle ilçeleri konut fiyatları değer artışında başı çekiyor.

Başkent Ankara’da konut satış adetlerindeki artış oranı uzun bir süredir Türkiye ortalamasının üzerinde seyrediyor. Ankara’nın 4 ilçesinde yer alan bazı bölgelerdeki konutlar ise gösterdikleri fiyat artışı performansı açısından öne çıkıyor. Endeksa.com’un yeni yaptığı bir fiyat araştırmasına göre Ankara’nın Çankaya ilçesinde Çayyolu ve Yaşamkent, Etimesgut ilçesinde Bağlıca, Gölbaşı’nda İncek semtleri öne çıkarken Yenimahalle’de de genel anlamda konutlarda ortalamanın üzerinde bir değer artışı görünüyor.

Endeksa’nın hazırlamış olduğu çalışmaların sonuçlarına göre başkent Ankara’da ortalama metrekare konut satış fiyatı 1.850 TL, ortalama konut fiyatı 245 bin TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 16 yıl olarak ortaya çıkıyor.

Sonuçlar ilçeler bazında incelendiğinde Ankara’da konut fiyatlarının en çok Çankaya’da arttığı görülüyor. Çankaya’da ortalama  metrekare konut satış fiyatı 2.725 TL, ortalama konut fiyatı 390 bin TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 20 yıl olarak ortaya çıkıyor. Çankaya’nın da 2 semti öne çıkıyor. Çayyolu’nda ortalama metrekare konut satış fiyatı 3.350 TL, konut fiyatı 650 bin TL, yatırımın geri dönüş süresi 25 yıl, Yaşamkent’te ise ortalama metrekare konut satış fiyatı 3.200 TL, konut fiyatı 550 TL ve geri dönüş süresi de 22 yıl olarak hesap ediliyor.

Etimesgut ilçesinde ortalama değerlerle metrekare konut satış fiyatı 1.725 TL, konut fiyatının 220 bin TL, konut yatırımının geri dönüş süresinin 18 yıl olarak ortaya çıkıyor. İlçenin Bağlıca mahallesinde ise metrekare konut satış fiyatının 2.575 TL, konut fiyatının 460 bin TL ve geri dönüş süresinin de 24 yıl olduğu görülüyor.

Gölbaşı ilçesinde ortalama değerlerle metrekare konut satış fiyatı 2.475 TL, konut fiyatı 350 bin TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 19 yıl iken, Gölbaşı’nın İncek mahallesinde metrekare konut satış fiyatı 3.350 TL, konut fiyatı 490 bin TL ve ortalama geri dönüş süresi de 23 yıl olarak hesaplanıyor.

Yenimahalle’de ise ortalama metrekare konut satış fiyatı 1.950 TL, ortalama konut fiyatı 280 bin TL ve ortalama geri dönüş süresi de 21 yıl olarak karşımıza çıkıyor.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI