20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerAlantur Otel kapılarını yeniden açıyor

Alantur Otel kapılarını yeniden açıyor

Ayhank Şahenk tarafından yaptırılan ve geçtiğimiz aylarda kapatılan Alanya'daki Alantur Oteli 2025 yılına kadar Almanya merkezli Meeting Point tarafından kiralandı.

Doğuş Grubu’nun kurucusu Ayhan Şahenk tarafından 1963 yılında Alanya’da yaptırılan 350 odalı Alantur Oteli geçtiğimiz aylarda kapatılmıştı. Merkezi Almanya’da bulunan turizm şirketi Meeting Point oteli ilk etapta 2025 yılına kadar işletmek üzere oteli kiraladı.

Yaklaşık 55 sene önce yapılan ve 200 kişinin çalıştığı otel aralarında Romanya’nın devrik lideri Çavuşesku’nun da bulunduğu çok sayıda konuk ağırlamıştı. Oteli kiralayan Meeting Point şirketi kolları sıvayarak önümüzdeki sezon için rezervasyon almaya başladı.

Doğuş Grubu öte yandan turizm yatırımlarını artırıyor

Turizme yoğun yatırımlar yapan; İtalya’da Aldrovandi ve Capri Palace, İspanya’da Villa,  Magna, Hırvatistan’da Villa Dubrovnik ve D-Resort Sibenik, İsviçre’de Weggis ve  Yunanistan’da Hilton gibi otelleri satın alan veya ortak olan, Güney Avrupa’da yat limanı ve lüks tekne işiyle ilgilenerek turizmin bölgedeki güçlü markalarından biri olmayı hedefleyen Alantur Oteli’nin sahibi Doğuş Grubu Ege’deki yatırımlarını da artırırken Alantur Otel’i Alman firmasına kiraya verme nedeni açıklanmadı.

Kaynak: Kerim Ülker – Dünya Gazetesi

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI