22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerAğaoğlu'ndan enerjiye yatırım devam ediyor

Ağaoğlu’ndan enerjiye yatırım devam ediyor

2018 yılı içinde 1 milyar liralık enerji yatırımı planlayan Ağaoğlu; 2020 yılına kadar 5 milyar liralık yatırımı tamamlamayı hedefliyor.

Türkiye’nin 42 milyar Dolarlık cari açığında en büyük payın enerji girdilerinin olduğunu söyleyen Ali Ağaoğlu, yenilenebilir enerjiye yapılan yatırımın ülkenin cari dengesine de olumlu etki yapacağını, grup olarak geçen yıl 700 milyon Liralık enerji yatırımını tamamladıklarını ve yeni senede de 1 milyar TL’lik enerji yatırımı planladıklarını açıkladı.

2020 sonuna kadar 5 milyar TL’lik enerji yatırımı yapılacak

Ağaoğlu enerji grubunun 735 milyon liralık yatırım bedeliyle hayata geçireceği 125 MW kurulu güce sahip olacak Balıkesir RES’de kullanılacak rüzgar türbinleri için Alman Nordex Energy ile yapılan sözleşmenin imza töreninde konuşan Ali Ağaoğlu, 2018 yılında enerjide 1 milyar Liralık yeni yatırım planladıklarını ve 2020 yılı sonuna kadar 5 milyar enerji yatırımını tamamlamış olacaklarını söyledi.

Yalova ve Bursa’daki RES’ler 160 bin eve elektrik sağlıyor

Ağaoğlu Enerji Grubu Başkanı Hakkı Ağaoğlu da yaptığı açıklamayla daha önce Yalova ve Bursa’daki Rüzgar Elektrik Santralleri (RES) yatırımları için Nordex Energy ile 330 milyon liralık türbin anlaşması yaptıklarını anımsatarak bu 2 RES ile birlikte 160 bin hanenin elektrik ihtiyacını ürettiklerini açıkladı.

İmza törenine Ağaoğlu Grubu adına Ali Ağaoğlu, ağabeyi Hüseyin Ağaoğlu, Enerji Grubu Başkanı Hakkı Ağaoğlu, grubun CEO’su Hasan Rahvalı ve Nordex Energy yetkilileri katıldı.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI