28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKonut ProjeleriAğaoğlu Çekmeköy'de iddialı çıktı: %25 indirim 10 yıl vade...

Ağaoğlu Çekmeköy’de iddialı çıktı: %25 indirim 10 yıl vade…

Ağaoğlu Çekmeköy Park projesi, 6 Ekim Cuma günü Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ile Genel Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Hasan Rahvalı'nın ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna ve yatırımcılara tanıtıldı.

Lansman satışlarının başladığı ve metrekare fiyatlarının 4.800 lira olarak duyurulduğu Çekmeköy Park projesinde fiyatlar şu şekilde açıklandı;

Projede en düşük daire fiyatı 1+1'lerden 387 bin lirayla başlıyor. Bu fiyattaki dairelerimizin hepsi satıldı.Şuan daire fiyatlarımız İndirimli fiyatta indirimli olarak 446 binl liradan başlıyor, şerefiyeye göre 1 milyon 723 binliraya kadar çıkıyor.

4+1 dairlerin en ucuzu 1 milyon lira değerinde. Bugünkü kanuna göre KDV  yüzde 18. Biz fiyatlarımıza KDV oranlarının yarısını yansıttık.

3+ daireler 1 milyon 760 bin-1 milyon 470 bin lira arasında değişiklik gösteriyor.

2+1 dairelerin büyüklükleri 143 m2 ve 180 m2 arasında değişiklik gösteriyor. 112 m2 ile 164 m2  dairelerin fiyatları 508 bin liradan başlıyor

1+1 dairelerin büyüklüğü en düşük 80 metrekare. 440 bin lira ile 530 bin lira arasında değişiklik gösteriyor.

"İş adamları karlarından fedakarlık yapmalı"

Bu projede 1 ya içinde tüm daireleri satacaklarını söyleyen Ağaoğlu, iş adamlarının üzerindeki sorumluluğa değinerek, "2008-2009 küresel krizde de,iş adamlarının karlarından fedakarlık yaparak ekonominin dönmesini sağlaması gerektiğini söylemiştik. Biz aynı şeyi tekrar söylüyoruz. Küresel kriz döneminde de aynı şeyi yaptık. Şimdi de yapıyoruz. Ülkemizin bu  sıkıntılı döneminde Çekmeköy Park projemizi hayata geçirdik. Bu araziyi 20 sene önce aldım. Araziyi yeni  almış olsaydım projeyi bu yapamazdık.

"Bu ay içinde satışları tamamlarız"

Biz yaptığımız projelerle servet transferi yapıyoruz. Bu araziyi 20 yıl önce almanın avantajı, arsa fiyatının 1-2 daire fiyatına denk geliyor olması. Türkiye’nin bu sıkıntılı döneminde biz projeler geliştirerek yine Ağaoğlu ailesine servet transferi yapıyoruz. Bu ay içinde buranın satışını tamamlarız.

1453 projesini  ilk alanlara yüzde 200 un üzerinde para kazandırdık. Bu projede en iddialı olduğumuz nokta kat planı. Bugüne kadar yaptığımız en güzel kat planını bu projede yaptık. 1453 projesinin yenisini yenisini bu projede  görmüş olacağız. “ açıklamasında bulundu.

"Satışlarda zorluk çekiyoruz"

?Türkiye’deki ekonomik sıkıntıya dikkat çeken Ağaoğlu, “Satışlarda şuan zorluk çekiyoruz. Karlarımızdan ciddi fedakarlık yapıyoruz. Ödeme kolaylığı yaparak vatandaşın konut alabilmesini kolaylaştırıyoruz.Firmalar günün şartlarına göre projelerini revize edecekler.Herkes hesabını iyi yapacak. Talepte eksilme yok artma var. Ama Türk insanin sorunu o konutu alamamak. Hesaplar o kadar iyi yapılmalı ki vatandaşlar konutu alabilmeli. Bizim bu projede henüz katoloğumuzun çıkmamasına rağmen, yaptığımız doğru hesaplamaların meyvesini aldık; prode 150 konut sattık.

"Konut fiyatlarının düşeceğini sanmıyorum"

Konut ve arsa fiyatları denklemine de değinen Ağaoğlu, “ Konut fiyatlarının yüksek olmasının nedeni arsa fiyatlarının yüksek olması. Arsa fiyatlarında bir düşüş olmaz. Enflasyon rakamları 2 haneye çıktı. Dolayısıyla inşaatın maliyeti de düşmez. Bu yüzden konut fiyatlarının düşeceğini sanmıyorum. Bunu beklemek bir hayal olur” dedi.

"Temennimiz adaletin yerini bulması"

Bakırköy’deki projelerinden de bahseden Ağaoğlu, “Bakırköy projemiz yargı sürecinde, henüz sonuçlanmadı. Bu projede bize iptal kararı veren hakimlerin hepsi şuan tutuklu ama malesef verdikleri karar hala geçerli. Temennimiz en kısa sürede adaletin yerini bulması.” İfadelerini kullandı.

 "Yeni projelere şans var"

Çekmeköy bölgesindeki hedefleri hakkında konuşan Genel Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Hasan Rahvalı, “Çekmeköy’de  4 -5 arazi daha tespit ettik.Bu bölgede çalışmalarımız devam ediyor.Bölgede nüfus volduğu için talep de var. Yeni projelere de şans var." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Ağaoğlu, Ankara Dikmen Vadisi lansmanını en geç Kasım ayında yapacaklarını söyledi.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI