20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKonut ProjeleriAbdülkadir Akkuş: “A plus kaliteyi uygun fiyata yapıyoruz”

Abdülkadir Akkuş: “A plus kaliteyi uygun fiyata yapıyoruz”

Beylikdüzü'nün en güzel lokasyonunda Vadipark 'ın hemen yanında konumlanan Alya Penta Projesinin örnek dairelerinde de görüldüğü üzere projedeki konutlar, son moda trendinde ve birinci sınıf kalite malzemelerle hazırlanıyor ve müşterilerine teslim ediliyor.
Tekstil sektöründen gayrimenkul sektörüne geçiş yapan Akkuş  Gayrimenkul,  2013 yılında ilk projesi Alya Residence'ı yaptı. 48 daire ve 8 dükkândan meydana gelen bu projeden sonra Akkuş Gayrimenkul, 26 daire ve 5 dükkandan meydana gelen 2. Projesi Alya Trio’yu hayata geçirdi.

“5 yıl içerisinde 500 daire 50’ye yakın iş yeri projemiz var”
3.projeleri olan  Alya Penta’dan bahseden Akkuş Gayrimenkul’un Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş ,”Burada aşağı yukarı 50 daire 8 iş yeri var. Bunu haricinde kısmetse, Alya Penta’nın yan parselinde de aşağı yukarı 100 daire 8 iş yeri ve daha sonra da Esenyurt’ta 180 daire 20 iş yeri, Kavaklı’da da 120 daire projemiz var. Şimdi buna baktığımızda totalde 5 yıl içerisinde 500 daire 50’ye yakında iş yeri projemiz var.” İfadelerini kullandı.
Bugüne kadar daha çok butik projeler yapan Akkuş gelecek projeleri için “ 4. 5. ve 6. Projelerimiz daha çok orta ölçekli projeler olacak. Yani 100 ile 200 arası bağımsız bölümden oluşacak. “ dedi.

“Kaliteden taviz vermiyoruz”
Tekstil sektöründen İnşaat sektörüne geçiş yaptıklarını belirten Akkuş, “Biz tekstilcilerin gusto gözü var. Gusto gözü şu anlama geliyor; bir bakış açımız var. Biz genellikle tekstildeki deneyimlerimizden yola çıkarak, yaptığımız dairelerde ve iş yerlerinde üst düzey iç mimarlar ve mimarlık ofisleriyle çalışıyoruz. Kesinlikle çalıştığımız iç mimara herhangi bir müdahalemiz yok. Yaptığı tüm çizimler ve kullandığı tüm malzemelerde bir değişikliğe gitmiyoruz. Birebir uyguluyoruz. Örnek dairemizi de gezdik gördünüz. Örnek dairemize de baktığınız zaman parkesinden, duvar kağıtlarına kadar  ithal malzemeler kullandık. Kaliteden taviz vermiyoruz. Ankastrede daha çok Siemens ürünlerini kullanıyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Markasız ürün kullanmıyoruz”
Örnek daireyi gezerken de gördüğüm ve bölgeye göre daha üst düzeyde bulduğum kaliteyle ilgili de Akkuş, “Biz bütün malzemeleri  A plus kalitede kullanıyoruz. Aynı zamanda A plus kaliteyi uygun fiyatla satıyoruz. Bu da tabi satışlarımızı artırıyor. Uygun fiyata kaliteli ürün yaptığınız zaman her zaman talebi olur. 1.2 ve 3. projelerimizdeki ilk yatırımcılarımızın bu projemizde de talepleri var. Bu şunu gösteriyor. Bir kere kalitede taviz vermiyoruz, söz verdiğimiz zamanda teslim ediyoruz. Markasız ürün hiçbir zaman kullanmıyoruz. “ dedi.

“Metrekare fiyatı 4 bin ile 4 bin 500 lira arasında değişiyor”
Projelerde primlere ve metrekare fiyatlarına değinen Akkuş, “Tabi 2013 yılında Beylikdüzü’ndeki ilk projemiz zamanında metrekare fiyatları 2500 ve 3000 lira arasındaydı. Şuanda metrekareler 4500- 5.000 liraya kadar tırmandı. Çünkü Beylikdüzü ve Bakırköy arasında yakın zamanda  metro  servisleri gelişecek. Denize yakınlığı, bölgenin geniş yapısı ve yeşil alana daha çok yer verildiği için bu projeler yavaş yavaş artıyor. Hala istediğimiz seviyede değil fiyatlar, önümüzdeki 2-3 yıl içinde metrekare fiyatları  6 bin liraya kadar çıkabilir. Şuan bu projede ortalama metrekare fiyatları 4bin ile 4 bin 500  lira arasında değişiyor.” dedi.

“Projeyi 8 ay erken teslim edeceğiz”
Nisan 2018’de projeyi teslim edeceklerini belirten Akkuş,” Vaad ettiğimizden daha erken sürede bitiriyoruz. Bizim aslında teslim süremiz Aralık 2018’di. 8 ay erkene aldık. Çünkü çok hızlı bir şekilde gittik. “ dedi.

“Projelerimizin yüzde 90’ınını yerliye yüzde 10’unu yabancıya satıyoruz”
Yeni projelerinde tek olmadıklarını ve Lübnan asıllı bir ortaklarının olduğunu ifade eden Akkuş, “Kendisiyle yüzde 50 – yüzde 50 oranında, 100 daireyle 8 iş yeri projemizi en kısa sürede hayat geçireceğiz. Projelerimiz yüzde 90’ını yerliye satıyoruz. Yüzde 10 civarını yabancıya satıyoruz. Çünkü yabancılar genellikle Zeytinburnu-Bakırköy gibi, üst düzey yatırımcı Araplar o bölgeyi tercih ediyorlar. Biz orta sekmendeyiz. Alt sekmenlerde daha çok Esenyurt Silivri gibi ucuz yerlere kaydığı için Arap satışlarında çok hızlı bir satış yok Beylikdüzü’nde. Daha ucuz projeler tercih ediliyor.” dedi.

“Kayaşehir, Kanal İstanbul gibi bölgelere yöneleceğiz”
İlerde proje yapmayı düşündükleri bölgelerden bahseden Akkuş, “Biz ilerde Küçükçekmece, Kayaşehir, Başakşehir taraflarında da proje yapmayı düşünüyoruz. Beylikdüzü ve Esenyurt’ta hala talep var. Buralarda belli bir kitleyi yakaladık. Bu müşterilerinde bizden bir beklentisi var. O yüzden bu bölgede projelerimiz bitirdikten sonra diğer bölgelerde çalışacağız. Bizim ana hammaddemiz arsa. O arsaları bulamazsak, Kayaşehir, Kanal İstanbul bölgeleri gibi bölgelere yöneleceğiz.” İfadelerini kullandı.

Akkuş neden Beylikdüzü’nü seçtiklerini de şu ifadelerle anlatarak sözlerini tamamladı:
Bir kadının rahat edebileceği anlamda ben Beylükdüzü’nü çok beğeniyorum. Çünkü baktığınız zaman bir fabrika yok işyeri yok. Bir kadın balkona çıktığı zaman rahatça oturup etrafına bakabilir. Beylikdüzü hem denize yakın, hem caddeler geniş, hem de yeşil alanı çok var. Vadi projesi 200 metre yakınımızda. Site ortamı var. Her daire için otoparklar var. Site yaşamını seven insanlar için uygun bir bölge. Beylikdüzü’nde metrekare fiyatlarının yakın zamanda 7 bin 8 bin liraya çıkacağına inanıyorum.

PROJE BİLGİ FORMU

Ayla Özer
Ayla Özer
1969'da Bursa'da doğdu. Evli ve bir kız çocuk sahibi. İlk, orta ve lise eğitimini İnegöl Lisesinde tamamladıktan sonra Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünnden mezun oldu. Öğrencilik yıllarında Bursa'da Barışçı Ajansta müşteri temsilcisi olarak başladığı iş hayatına 1992 yılında Sabah Gazetesi Reklam Satış, TGRT Televizyonu Reklam Müdürlüğü, Vatan Gazetesi Reklam Direktörlüğü olarak devam etti. 2011'de emlakdream.com'uu kuran Ayla Özer halen emlakdream.com'un Yayın Yönetmenidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI