23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden Haberler7 yıldızlı Yalova Termal Palace açılıyor

7 yıldızlı Yalova Termal Palace açılıyor

Karaderili Şirketler Group’un,180 milyon dolarlık yatırım ile 2014 yılında temelini attığı 2 bin 200 yatak kapasitesi Marmara Bölgesi’nin en büyük termal oteli Yalova Termal Palace’da son aşamaya geçildi. 5 yıldızlı olarak yapılan ancak hizmet kalitesi nedeni ile uzmanlarca 7 yıldızlı otel olarak tanımlanan Yalova Termal Palace, getirdiği yeniliklerle bölge turizmi ve otellerinin de kalite çizgisini artıracak.

Marmara’nın en büyük termal tesisi olarak 55 bin metrekarelik arazi üzerine kurulan ve yılda 700 bin turisti ağırlamayı hedefleyen Yalova Termal Palace Karaderlili Group tarafından hayata geçiriliyor.

Devre mülk kısmının tamamlandığı ve kullanımın başladığı projede otel bölümü ise yüzde 80 seviyeye geldi. Yüzde 60’ı 0rtadoğulu yatırımcılar tarafından satın alınan devre mülk kısmı, hizmet vermeye devam ederken otelin de en önemli müşteri kesiminin ise yine Körfez bölgesinden gelecek turistler olacağı belirtiliyor.

Yalova Termal Palace, daha kapılarını açmadan bölge insanına kazandırmaya başladı. Devre mülke gelen turistler çevreden alışverişi yaparak alışverişi canlandırırken gayrimenkul ve arsa değerleri de 4 yıl içinde yüzde 500 arttı.

Karaderili Şirketler Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karaderili, 2016 yılının başında otelin pazarlaması için özellikle Avrupa, Türk Cumhuriyetleri ve Ortadoğu’da 15 ayrı satış ofisi kurduklarını 1 yıl içinde Yalova nüfusu kadar yani 700 bin kişiyi getirmeyi planladıklarını Yalova Termal Palace’ın aynı zamanda Marmara Bölgesi’nin de en önemli iş ve toplantı merkezi olmaya aday olduğunu söyledi.

7 yıldızlı otel standartlarında olmaya aday otelde Aynı anda 4 bin 500 kişilik kongre ve toplantıların yapılabileceksalon ve ayrıca 6 tane daha toplantı salonu yer almakta.

Sağlık turizminde iddialı

Bir diğer hitap edecekleri kesimin termal su kaynağına sahip olmaları sebebiyle sağlık turizmi olacağını vurgulayan Karaderili ‘’Kireçlenmeden kaynaklı eklem yeri ağrıları olan misafirlerimiz bizi rahatlıkla tercih edebilecekler. Ana binanın altında toplam 6000 metre karelik bir spa alanımız var. Burada biz aynı zamanda kür merkezi olarak da faaliyet göstereceğiz. Bu kür merkezinde çok çeşitli ve farklı sıcaklıklarda havuzlarımızda olacak” diye konuştu.

840 odalı 2200 yatak kapasiteli otelde 18 tane 500 metrekare kral dairesi yer alıyor.

10 bin metrekare sağlık, spa ve kür merkezi ve spor salonu. Küçük spa merkezi 2 bin metrekare. 1200 kişilik toplantı ve kongre salonu 600 kişilik toplantı ve kongre salonu 150 kişilik 4 adet toplantı salonu olmak üzere toplamda 6 salon

Açık – Kapalı Yüzme Havuzu: 1500 metrekare, 300 metrekare ve 200 metrekare daha olmak üzere toplamda 3 havuz.3 Alacarte ve 2600 metrekarelik 1 ana restoran olmaz üzere toplamda 4 restoran yer alıyor.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI