19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSektörden Haberler2 bin 400 konut üretmek için düğmeye bastı

2 bin 400 konut üretmek için düğmeye bastı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur,  yen bir şehircilik anlayışıyla yeni bir kent kurduklarını söyledi. Yeni Karesi adı verilen projede konutun yanında geniş yeşil alan ve sosyal tesisler de planlandığını belirten Başkan Uğur,  “Deprem bölgesindeki Balıkesir’i, zemini sağlam olan tepelere taşımalıyız. Yeni kentin ilk projesi; Yeni Karesi. Projede, 54 dönüm park ve rekreasyon alanı var. 2 bin 300 metrekare sağlık tesisi, 2 bin metrekare cami, 6 bin metrekare okul olmak üzere 64 bin metrekare sosyal donatı alanı bulunacak. Kim böyle bir ortamda yaşamak istemez ki? Ticari birimleri, sosyal donatıları ile Yeni Karesi, Balıkesir’in yeni prestij alanı olacak. Ben de ilk daireyi sizlerle birlikte Yeni Karesi’den alıyorum” dedi.” dedi. 

"Balıkesir’in gelecek vizyonu da çizmiş oluyoruz"

Başkan Uğur, Yeni Karesi projesi ile 25 yıldır bitmeyen 800 vatandaşı doğrudan ilgilendiren konut sorununun da çözüme kavuşacağını dile getirdi. Geçmişteki siyasilerin hatalarının günahını vatandaşların çekemeyeceğini söyleyen Başkan Uğur “1992 yılında meclis kararı alıp 110 dönüm bir alanı gecekondu önleme bölgesi ilan ediyorlar. 1992 yılından beri yılan hikayesi olmuş, siyasilerin oy devşirmek için her dönem, uzata uzata vatandaşı mağdur ettiği bir dosya. Başkan olur olmaz talimat verdim. Sorunu tahlil edin; hukuki durumunu araştırın, vatandaşın mağduriyetini giderecek ne varsa yapalım dedim. 501 vatandaş tahsis bedelini ödemiş, 291’i bir kısmını ödemiş ancak hukuki hiçbir zemini yok. Tapu tahsis belgeleri helvacı kağıdı çıktı. Ev sahibi olma hayalleri 25 yıl ertelense de biz bu mağduriyeti çözmek için çalıştık. Hak sahipleri ile telefon yoluyla, yüz yüze görüştük. Hak sahiplerinin yüzde 95’i, evimizi inşa et, ben de bedelini aylık taksitlerle ödeyeyim dedi. Biz de, vatandaşın talebine kulak verip, konut üreteceğiz ve aylık taksitlerle evlerine sahip olmalarını sağlayacağız. Geçmişten gelen bu sorunu, çözdüğümüz gibi, Balıkesir’in gelecek vizyonu da çizmiş oluyoruz” diye konuştu. 

Bölge değerleniyor

Başkan Uğur, Körfez Geçişi, İzmir-İstanbul Otoyolu ve Çanakkale Köprüsü projelerinin bitmesi ile Marmara’da ulaşım ağlarının kesişiminde Balıkesir’in bulunacağını söyledi. Sanayi, turizm ve lojistik alanlarında yoğun yatırım talepleri geldiğini belirten Uğur, bu yatırımlara fiziki mekan oluşturacak planlama yaptıklarını söyledi. 2 bin 400 konutluk projenin tanıtım toplantısına katılan Gayrimenkul ve Gayrimenkul yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkan Yardımcısı Haluk Sur ise bu yatırımın kamu eliyle yapılan ateşleyici bir proje olduğunu, Yeni Karesi ile başlayan nitelikli proje silsilesinin yeni alışveriş merkezi ve otel yatırımları ile devam edeceğini söyledi.

180 ay taksit imkanı

BALTOK tarafından geliştirilecek projede; 2+1; 3+1; 4+1 ve 70 metrekareden başlayıp 170 metrekareye kadar farklı boyutlarda 11  daire tipi üretilecek. İlk aşamada 540 dairesi satışa sunulan projede düşük faizle 180 aya kadar taksitle ev sahibi olma imkanı bulunuyor.  Proje, Edremit çevreyoluna 500 metre, şehir merkezine 3.5 kilometre mesafede.

Geçtiğimiz mayıs ayında “Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu” GYODER, daha önce Bursa, Konya, Gaziantep, İzmir, Samsun ve Kayseri’de düzenlediği Gelişen Kentler Zirvesi’nin 7’ncisini, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 06-07 Mayıs 2015 tarihlerinde Balıkesir Balkonuk Center’da gerçekleştirmişti.
T.C. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Balıkesir Valisi Mustafa YAMAN, GYODER Başkanı Aziz Torun ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği Zirve’de Balıkesir’in gayrimenkul alanında taşıdığı potansiyel ve yatırım fırsatları ele alınmış.Başkan Edip Uğur, tüm yatırımcıları Balıkesir’e davet etmişti.

Balıkesir Belediyesinden  kentsel dönüşüm atağı 

“Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi” 22 Ekim de Balıkesir’ de gerçekleşecek.

Deprem riski taşıyan ve ayrıca buna bağlı olarak niteliksiz konut stoğuna sahip olan  ülkemizi çok yakından ilgilendiren ve gelecek 20 yıl içerisinde ekonomimizin lokomotifi olacağı gibi gözüken kentsel dönüşümün, kamuoyunda tam olarak anlaşılmasını sağlamak  amacıyla planlanan “Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi” 22 Ekim de Balıkesir’ de yapılacak. 
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI