22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaKonut ProjeleriZonguldak'a 2 bin 560 konutluk dev proje!

Zonguldak’a 2 bin 560 konutluk dev proje!

 

Zonguldak'ın Ankara girişinde Üzülmez Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Lojmanları ve çevresindeki 45 hektarlık alana TOKİ eli değecek. Bölgede 2 bin 560 adet Konut inşa edilecek. Resmi olarak 800 olarak görünen hak sahibi, muvafakat görüşmelerinden sonra netlik kazanacak.

Projede ilk etap inşaatlarının 2013 yılı yaz döneminde başlaması öngörülüyor. 2013 şubat ayı itibariyle vatandaşların müracaatının alınacağı belirtiliyor. TTK Genel Müdürlüğü ve TOKİ işbirliğiyle gerçekleştirilen kentsel yenileme projesinin Zonguldak için bir dönüm noktası olacağını belirten TTK Genel Müdürü Burhan İnan, "Zonguldak'ın kentsel yenilemeye en çok ihtiyaç duyulan kentler arasında yer aldığı konusunda toplumumuzun büyük bir kesimi hemfikirdir. Bu süreç içerisinde TTK, kentin her alandaki gelişmesinde ve yapılaşmasında eski dönemlerinde ağırlığını gösterdiği gibi bugün de daha önceki yıllardan gelen geleneğini sürdürerek kente karşı sorumluluğunu bu çalışma ile devam ettirmektedir. Mevcut çarpık yerleşim alanlarının tasfiye edilip çağdaş standartlarda bir kentsel alan oluşturulması amacıyla kurumumuz ve TOKİ işbirliğinde sürdürülen Zonguldak – Merkez Üzülmez TTK Lojmanları Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, 2013 yazında ilk etap inşaatları başlayacaktır." dedi.

Zonguldak'ın ilk Kentsel Dönüşüm projesi olan ve TOKİ ile TTK'nın birlikte yürüttüğü çalışmanın bundan sonraki çalışmalara da örnek olması dileğinde bulunan TTK Genel Müdürü İnan, proje hakkında şu bilgiyi verdi: "Yaklaşık 45 hektarlık bir alanda gerçekleştirilecek olan proje alanında 2 bin 560 adet Konut üretimi yapılacak. İçerisinde farklı büyüklüklerde 1+1, 2+1 ve 3+1 konutların yanında ticaret alanları, okullar, sağlık tesisleri, sosyal ve kültürel tesis alanları, Cami, park ve Spor Alanları da yer alıyor. 22 Ağustos 2012 tarihinde ana protokolün imzalanmasından sonra çalışmalara hız verdik. TTK ve TOKİ hak sahipleri ile yapılan muvafakat görüşmeleri bitmek üzere olup yüzde 80'in üzerinde anlaşma sağlandı. İnşallah bu güzel proje, eskiden olduğu gibi şehrimizi yeniden cazibe merkezi haline getirecektir."konuthaberleri.com

Elinde Tapu tahsis belgesi olan vatandaşların kuruma başvurarak bu haktan yararlanması çağrısında bulunuldu. Bu arada hak sahipleri ile sürdürülen görüşmelerin bu hafta sonuna kadar tamamlanacağı kaydedildi.

BELEDİYE PROJEDEN AYRILMIŞ

Karaelmas diyarına hayat verecek olan projenin, ilk olarak TOKİ, TTK ve Zonguldak Belediyesi arasında şekillendiği ortaya çıktı. Ancak 2009 yılında yapılan yerel seçimlerin ardından Belediye başkanlığı koltuğuna oturan İsmail Eşref, TOKİ'ye projeden çekildiklerini içeren yazı gönderdi. Bunun üzerine TOKİ, 5 Nisan 2010 tarihinde TTK yönetim kurulu ile ön protokol imzalayarak mevcut yapıların değerlemesi, alanın jeolojik ve jeoteknik etütlerinin yapılması, yerleşim planının hazırlanması ve fizibilite çalışmalarını tamamladı. İk etap inşaatlarının 2013 yılı yaz döneminde başlaması öngörülüyor.

VATANDAŞLARI HEYECANLANDIRAN PROJE

Bu arada vatandaşlar kentsel Dönüşümün sevincini yaşıyor. Gecekondudan şehirleşmeye gidecekleri için büyük sevinç yaşadıklarını ifade eden Mehmet Özçıkrıkcı(39) isimli vatandaş, "Bu bölgede doğa çok güzel. Kentsel dönüşüm olunca çevre ve doğamız korunarak Modern binalar gelecek ve bizler de servis şoförleri olarak rahat edeceğiz. Şu an öğrencileri taşırken mahalle aralarına giremiyoruz. Ne yol belli ne durak. Ama Toki el atarsa yolumuz genişleyecek ve her şey düzene girecek. Bu nedenle bu projeyi yapanlardan Allah razı olsun." dedi.

ZEMİN ETÜDÜ İYİ YAPILMALI

Bazı mahalle sakinleri ise bölgenin kömür sahası olduğunu ileri sürerek yüksek katlı binaların tehlike arz edeceği görüşünde. Mahalle sakinlerinden Mehmet Günaydın, şunları söyledi: "Bu bölge kömür sahası. Buraya eğer detaylı bir Zemin Etüdü yapılmadan 7-8 katlı binalar inşa edilirse riskli olacağını düşünüyoruz. Bu nedenle TOKİ yetkilileri ile görüştük. Onlara dosyalarımızı valilik kanalıyla ulaştırdık." Kaynak:Haber7

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI