24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaYeni ProjelerYılların çikolata devi inşaat sektörüne iddialı girdi

Yılların çikolata devi inşaat sektörüne iddialı girdi

RÖPORTAJI İZLEMEK İÇİN RESMİ TIKLAYINI

 

 

"Sevdiğimiz bir iş"

Balance Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, inşaat sektörüne nasıl girdiklerini anlattı. 1989 yılından bu yana Şölen ile sanayi sektöründe bulunduklarını söyleyen Çoban, “Sanayi sektöründe var olduğumuz günden bu yana aslında gayrimenkul sektörünün de içerisindeyiz. Devasa fabrikalar yaptık. O günden beri aslında sevdiğimiz bir iş. Sevdiğimiz işi yapmanın başarıyı getireceğini düşündük ve iki yıl önce gayrimenkul sektörüne girmeye karar verdik” şeklinde konuştu.

İlk proje “Balance Güneşli”

Balance Gayrimenkul’ün ilk projesi Güneşli bölgesinde yükselen Balance Güneşli projesi. Proje ile ilgili bilgi veren Çoban, “Aslında butik bir proje sayılır. 301 bağımsız bölümden oluşuyor. Yatay ve dikey bir mimariye sahip ağırlıklı ofislerden oluşan karma bir proje. Projede AVM yerine yaşam sokağı tasarladık. Ayrıca 2.etap için bir arazimiz duruyor. 2.Etabı taleplere göre şekillendireceğiz” dedi.

2.Etap aynı konsept olacak

İkinci etap hakkında da bilgi veren Çoban, arazinin 16 bin metrekare büyüklükte olduğunu ve lokasyon olarak Balance Güneşli projesinin hemen yanında olduğunu belirtti. 2. Etabın konsept olarak Balance Güneşli ile aynı konsepte sahip olacağını belirten Çoban, “Basın Ekspres Yolu gelişmekte olan bir bölge. İstanbul’un yeni merkezi artık burası. Biz de buna uygun olarak geliştireceğiz projemizi” şeklinde konuştu.

Satışlar %25 seviyesinde

İsmail Çoban fiyatlar ve satışlar hakkında da bilgi verdi. %3-5 gibi bir fiyat değişikliği olduğunu söyleyen Çoban, satışların %25-26 seviyesinde olduğunu söyledi. Çoban, “İlk projemiz. Yatırımcıların bizi tanıması için biraz zaman gerekli. İnşaatımızın biraz yükselmesini bekliyoruz. Kendini kanıtlayacaktır” şeklinde konuştu.

Ticari birimler de satışta

Projenin kule bölümünde ilk 12 kat ofis, 13. Kat sosyal alan sonrası ise konut olarak düşünülmüş. Ticari birimlerin büyüklükleri 40 metrekareden başlıyor, modüler olarak 1000 metrekare’ye kadar uzanıyor. Projenin Retail kısmının satılmayacağını ve kiralanacağını söyleyen Çoban, “yönetimsel olarak, herkesin huzur içinde yaşayabilmesi için buraları satmama kararı aldık” şeklinde konuştu. Çoban ayrıca ofislerin de satışa çıktığını söyledi.

%30 prim öngörülüyor

Metrekare fiyatlarının 5 bin 300 TL ile 6 bin 500 TL arasında değiştiğini söyleyen Çoban, proje bitiminde ortalama %20 – %30 prim öngördüklerini belirtti. Çoban, “Bu bölge sürekli kendini geliştiren bir bölge. Bu yüzden sadece inşaat bitiminde değil, bu bina kaldığı sürece prim yapacak” şeklinde konuştu.

 

RÖPORTAJI İZLEMEK İÇİN RESMİ TIKLAYINIZ

Ucuz arazi üretilmeli

Önümüzdeki dönem her tür teklifi değerlendireceklerini söyleyen Çoban, inşaat sektöründeki sıkıntılara dikkat çekti. Arazi fiyatlarının yüksek olduğunu söyleyen İsmail Çoban, “Arazi bedeli toplam proje bedelinin %35’ini geçmemeli fakat bizde bu seviye %60’lara kadar çıkabiliyor. Devlet bu konuda ön açıcı olmalı, ucuz arazi üretimini sağlamalıdır. Ucuz arazi daha güzel kentler demektir” şeklinde konuştu. Çoban ayrıca İstanbul Avrupa Yakası’nda ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde arazileri olduğunu ve ilerleyen dönemlerde bu arazileri de değerlendireceklerini söylediler.

Balance Güneşli İletişim

Web: www.balancegunesli.com.tr

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI