28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden HaberlerYerinde dönüşüm

Yerinde dönüşüm

14 mahallede "Yerinde Kentsel Dönüşüm"ü gerçekleştiren Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Gaziosmanpaşa'nın 3'te birini yeniliyor.

Belediye Başkanı Erol projenin en büyük adımını, başından beri destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'la birlikte atacak.Bin 50 hane sahibinin kiraya çıkartıldığını ve o kiraların Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından ödendiğini vurgulayan Başkan Erol, "Dönüşüm projelerimizi Gaziosmanpaşa'nın geleceği ve Gaziosmanpaşalıların mutluluğu için gerçekleştiriyoruz. İlçemiz tarihinde bir milat olacak olan bu dönüşüm ve yenilenme dönemiyle çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek, yeşil alanlarımız artacak ve vatandaşlarımız için daha fazla sosyal alan oluşturulacaktır. Vatandaşlarımıza alıştıkları yerde yepyeni bir hayat sunacağız. Zaten sloganımız da: "Alıştığın yerde yeni bir hayat" dedi.

2 YILDA BİTECEK

Yürütülen proje, Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin açtığı Kentsel Dönüşüm ofislerinde halka anlatılıyor. Ofise gelenler süreci de yakından takip etmiş oluyor. Kentsel dönüşüm ofislerinin dışında belediye başkanı Dr.Erhan Erol, ekibiyle birlikte her hafta Salı günleri vatandaşlarla buluşup projeyi anlatıyor. Yerinde kentsel dönüşüm için anlaşmaya varan hak sahipleri evlerini boşaltacak ve yeni konutların yapım süreci boyunca kiraları belediye tarafından ödenecek. Yaklaşık 2 yıl içinde yeniden kendi evlerinde olması planlanan iştirak sahipleri ile anlaşma metrekare bazında yapılacak.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI