28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden HaberlerYenişehir'de Bulvar İstanbul yükselişi

Yenişehir’de Bulvar İstanbul yükselişi

Gelir paylaşımı modeliyle hayata geçecek proje 110 bin metrekare arazi üzerinde yükselecek. Konut alıcısı ve yatırımcısının bölgeye yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, projenin henüz tanıtımı yapılmadan 400 kişiden talep geldiğini ifade etti. Bulvar İstanbul’un lokasyon avantajıyla öne çıktığına dikkat çeken Kurum, “Proje 2 bin 600 yataklı Sağlık Kent projenin hemen yanında. Ayrıca 3. köprü bağlatı yolları, metro ve Atatürk Olimpiyat Stadı da bu lokasyonda yer alıyor” dedi. Kurum, ‘konutta balon var’ yönündeki iddiaları yanıtladı. Konut sektörünün cazibesini koruduğuna vurgu yapan Kurum, “Nüfus artış hızını düşünürsek konuta talep tartışmasız artacak” dedi.

Özülke-Özkar Ortak Girişimi Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Aydoğan, 4+1 ve 5+1 dairelere talep olduğunu söyledi. Bulvar İstanbul’daki daire  büyüklüklerinin 82 ila 277 metrekare arasında değiştiğini belirten Aydoğan, ortalama metrekare satış fiyatının 2 bin 400 TL olduğunu ifade etti. Aydoğan, 723 milyon TL hasılat bedeline sahip projenin yüzde 70-80 prim yapacağını dile getirdi.

5 milyon metrekare arsası var

EMLAK Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, bir buçuk milyon kişinin yaşaması planlanan Yenişehir projesinde etkili bir rol üstleneceklerini söyledi. Bölgede 5 milyon metrekare arazi stokları olduğunu belirten Kurum, “Bu alanda 50 bin konut yapabiliriz. Bunun yanında yeni arsa alımı için de görüşüyoruz. Yenişehir için 250 bin konut gerek. Bunu tek başımıza yapamayız. Özel sektör ile iş birliği gerekiyor” diye konuştu.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI