19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaFırsat Projeleri“Vadi İstanbul yüzde 40 prim yapacak”

“Vadi İstanbul yüzde 40 prim yapacak”

Artaş, Aydınlı ve Keleşoğlu'nun Cendere Seyrantepe bölgesinde, eski Evyap arazisi üzerinde hayata geçirdiği Vadi İstanbul projesinin ilk etabı, Temmuz 2014’te teslim edilecek. Geçtiğimiz yıl lansmanı yapılan Vadi İstanbul projesinini ilk etabında, lansmandan bu yana gerçekleşen prim oranı ise yüzde 29’u buldu. Bu rakamın teslim tarihine kadar yüzde 40’ı bulması bekleniyor.

“Müşterinin bakışı değişti”
İstanbul Hilton Convention Center’da düzenlenen 8’inci Gayrimenkul ve Yazlık Evler Fuarı ve Arap-Türk Gayrimenkul Zirvesi’nde Emlakdream.com Yayın Yönetmeni Ayla Özer’in sorularını yanıtlayan Vadistanbul İcra Kurulu Üyesi Alpay Çepni, Vadistanbul projesinin ikinci etabı olan Vadistanbul Bulvar’ın lansmanının 20 Şubat’ta yapıldığını hatırlatarak “Lansmandan sonra bu etabımızın maketini satış ofisimize koyduktan sonra ilk etaptan 80’in üzerinde satış yaptık. Binalar yükseldikçe müşterilerin bakışı da değişti. Biz Vadistanbul’da İstanbul’a yeni bir merkez yapıyoruz. Vadistanbul Bulvar etabımız da müşterilerin kararlarını etkileyen bir fonksiyon. Biz zaten Vadi İstanbul’da hiçbir fonksiyon diğerinden daha çok öne çıkmasın, birbirine çapraz şekilde kazandırsın istiyorduk. Buna da ulaştığımızı sanıyorum. Satış miktarımız da iyi gidiyor. Blok satış ve kiralamalarımız var. Bunları kesinleşince kamuoyuyla paylaşacağız. Şunu belirtebilirim ki, blok satınalma ve kiralama yapan firmalar çoğunlukla kendileri kullanmak için alıyorlar. Bu da projemizin AVM etabını çok olumlu etkileyecek” diye konuştu.

RÖPORTAJI İZLEMEK İÇİN RESMİ TIKLAYINIZ 

“Teslime kadar yüzde 40 prim yapacak”
Vadi İstanbul’un ilk etabının, lansmana çıkıldığından bu yana net yüzde 29 prim yaptığını, teslime kadar bunun yüzde 40’a varacağını tahmin ettiklerini belirten Çepni, “Son dönemlerde ikinci etabımızda blok satışlar ve kurumsal blok kiralamalar yaptık. Bunları kamuoyuyla paylaştıktan sonra fiyatlarımızı revize edeceğiz. Bir de şunu belirtmek istiyorum. İlk zamanlarda projemiz için tereddütte olan insanlar projenin şimdiki halini gördüklerinde hemen satın alma kararı alıyorlar. Ancak bu sefer de fiyatların arttığını görüyorlar. Bizim fiyat stratejimizi de bildikleri için “Daha fazla geç kalmayalım” diyerek satın alıyorlar. Vadistanbul Bulvar aktif hale geldiğinde ilk etaptaki fiyatların nerelere geleceğini kimse tahmin bile edemeyecek diye düşünüyorum” dedi.

“Vadistanbul tek başına Maslak’ı yakaladı”
Projenin bulunduğu Cendere Vadisi bölgesinin yeşiliyle, içinden akan akarsuyuyla zaten benzersiz bir lokasyon olduğuna dikkat çeken Çepni, “Biz de bu lokasyonda eksik olan fonksiyonları tamamladık. Bugün öyle bir noktaya geldik ki, buralarda başlayan birçok yeni proje, yer olarak bizi referans göstererek pazarlama yapıyor. Üçüncü etabın planlamasını yapıyoruz şu anda. Burada konut ve ofis ünitelerimiz olacak. Ofislerimiz yaklaşık 80 bin ile 100 bin metrekare arasında toplamda. Ancak ikinci etaptaki başarımızdan dolayı üçüncü etaptaki birçok konutu da ofise çevirmeyi düşünüyoruz. Bu üçüncü etapta ayrıca şu an bin 500 civarında konutumuz var. Şu detayı söylemek isterim: Vadistanbul projemizin ikinci etabı olan Vadistanbul Bulvar’da toplam 180 bin metrekare ofis alanımız var. Üçüncü etaptaki 80-100 bin metrekare civarı ofis alanımızla biz bu rakamı 260-280 bin civarına taşıyoruz. Bu rakam başlı başına İstanbul’un en büyük ofis alanına ulaşıyor ama kıyaslama yapabilmek adına şu rakamı vereyim: Sadece Maslak’ta toplamda yer alan A plus ofis alanı 340 bin metrekare. Bu rakam tüm Levent bölgesini ele aldığımızda 365 bin metrekareye ulaşıyor. Bizde tek başına 260-280 bin metrekare ofis alanı söz konusu” ifadelerini kullandı.

“İstanbul’daki projeler birbirine kazandırıyor”
Fuarda ve fuar kapsamındaki zirvede İstanbul’un ve Türkiye’nin artık bir marka olduğunu iyiden iyiye gördüklerini ifade eden Çepni, “Bu marka değerinin artması bizim sektörümüzü doğrudan etkiliyor. Yabancı müşterilerimizin yatırım için aldığı gayrimenkuller artık oturum amaçlıya dönmüş durumda. Bu tip organizasyonların artması da bu yönde ciddi bir etki yapacaktır. İstanbul’daki projeler aslında birbirini tetikliyor. Örneğin yurtdışından gelen bir potansiyel müşteri, bizim projemizi gördüğünde “acaba mı” iye içine bir kurt düşüyor. Ancak diğer projeleri de görünce kesin kararını veriyor ve İstanbul’a yatırım yapıyor. Dolayısıyla bizim başarımız diğer projelerin başarısı. Onların başarısı da bizim başarımız oluyor. Birbirimize çok ciddi katma değer sağlıyoruz.” dedi.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI