20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKonut ProjeleriVadi İstanbul Teras Evler'den konut alanlar %40 kazandı!

Vadi İstanbul Teras Evler’den konut alanlar %40 kazandı!

(Röportajı izlemek için fotoğrafa tıklayınız)

https://i0.wp.com/www.emlakdream.com/newpics/news/180920141323406493067.jpg?w=696

Proje ilkleri barındırıyor

Vadistanbul İcra kurulu Üyesi Alpay Çepni projeyi ana hatlarıyla anlattı. Projenin sektörü ileri taşıyacağına inandığını söyleyen Çepni, “Geliştiriciler olarak burada çok ciddi kafa patlattık. Sektördeki bilgi birikimimizi doğru kadrolarla, doğru danışmanlarla ve çok iyi bir ekiple, takım oyunuyla sahaya yansıttığımızı düşünüyoruz. Proje sektör tarafından benimsendi, biz de bunun altını doldurmak için elimizden geleni yaptık. Şehir merkezine yakın bu kadar kompleks bir proje daha önce yapılmadı” şeklinde konuştu.

1.Etap 18 ayda teslim edildi

Vadistanbul Satış Koordinatörü Varol Tezmen projenin 1.etabının 18 ayda teslim edildiğini ve şu anda yaşamın başladığını belirterek şunları söyledi:

“2. Etap 2016 Haziran ayında, 3. Etap ise 2016 sonu 2017 başı gibi bitmiş olacak. Hem Terrace hem Bulvar hem de Bahçe etaplarımız 2017 başında faaliyete geçmiş olacak. Proje tamamlandıktan sonra ziyaretçiler hariç 35 bin kişinin burada yaşayacağını ve çalışacağını tahmin ediyoruz. 2 Milyon metrekare arazi üzerinde dönüşüm yapılıyor. Bir sanayi bölgesi dönüştürülüyor. 2 milyon metrekare arazinin dörtte biri Vadistanbul olacak. 1.Etapta 1114 konutun %84’ü yani 914 gibi bir satışımız oldu. Kalan %15’lik bölüm için yoğun talep var. Artık yaşam başladığı için konut sahibi olmak isteyenlere dairelerini gezdirebiliyoruz. İskan zaten alınmıştı. Mülkiyet tapuları da hazır. Dolayısıyla 1 etaba hala çok yoğun ilgi var. Bittikten sonra özellikle yabancıların çok yoğun ilgisi ile karşılaşıyoruz. Yerli müşteri kadar yabancı müşteri girmeye başladı içeriye.”

“Mini İstanbul sunuyoruz”

Projenin bulunduğu bölge ve proje bünyesinde bulunan olanakları anlatan Alpay Çepni:

“Gelen insanlara bir ‘Mini İstanbul’ sunuyoruz. Bütün fonksiyonları kendi içinde barındıran ve İstanbul’un her yerine çok kolay ulaşabileceğiniz, bütün akslarına çok kolay ulaşabileceğiniz bir yerdeyiz. Bunun yansımalarını konut ve ofis satışlarında görüyoruz” dedi.

275 bin metrekare ofis

Projenin ikinci ve üçüncü etabında etabında ofislerde bulunuyor. Konuyla ilgili Çepni:

“ikinci etabımızda 180 bin metrekare ofis yer alıyor. Üçüncü etabımızdaki 90 bin metrekare ile biz yaklaşık 275 bin metrekare ofis yapmış olacağız. Şu an Maslak’ta aktif olan A sınıfı ofis metrekaresi 340 bin. Ama ne fark var Vadistanbul’da?  Mevcut ofis bölgelerinde yaşanan sorunlardan arındırılmış, oralarda ne eksik varsa tamamlanmış bir Vadistanbul” şeklinde konuştu.

2.Etap tamamlandığında 1.etaptaki konutlar değerlenecek

Alpay Çepni:

“Etaplarımız birbirinin ayağına basmasın diye ikinci etapta konut koymadık. Dolayısıyla 1.etaptaki konutlarımızın önemi ve değeri çok daha fazla artıyor. Ve 2.etap bittiğinde iş işten geçmiş olacak

kıymet anlamında, 1.etapta alanlar inanılmaz kazanmış olacaklar. 3.etapta da biz karımızı maksimize edeceğiz çünkü 2.etabın katma değerini kullanacağız.”

Ofis satışları %50’yi geçti

2. Etap satışlarını da değerlendiren Çepni:

“Çok iyi bir hızla gidiyoruz. Belki yılbaşından sonra Vadistanbul ofis satışlarını tamamlamış oluruz. Şu an %50’yi geçmiş durumdayız. “

1.Etapta %40 fiyat artışı oldu

Fiyat konusunda istikarı ile de dikkat çeken projeyle ilgili Satış Koordinatörü Varol Tezmen şunları kaydetti:

“1.Etapta %40 civarında bir fiyat artışı oldu. Projenin başında da indirim yapmadık şu anda elimizde kısıtlı bir daire kaldı burada da indirim yapmıyoruz. Proje daha tamamlanmadan sahiplerine kazandıracağı biliniyordu. Şimdi %40 gibi bir kazanç var ama yaşam başladıktan sonra bu oran rahatlıkla %50’nin üzerine çıkacak. ”

2015’in ilk yarısında 3.etap satışa çıkacak

Varol Tezmen:

Önümüzdeki yılın ilk yarısında 3. Etabı da satışa çıkarmayı planlıyoruz. Hem ofis hem konut olarak. Buraya da çok yoğun ilginin olacağını düşünüyoruz.”

Alay Çepni:

“Şu anda 3. Etapta komple bir blok için sürdürdüğümüz bir görüşme var. Formatından dolayı 2. Etapta istedikleri gibi bir bina olmadığı için 3.etaptan bir bloğu bugünden konuşmak istediler. 3.etabın ana formatı şekillendikten sonra görüşmeye devam ediyoruz. Şimdilik beklemelerini rica ettik.”

Vadi İstanbul iletişim:

Tel: 444 53 35 

Web: www.vadistanbul.com

Ali Doğan Karacık / emlakdream.com

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI