23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden HaberlerÜsküdar Ümraniye Sancaktepe metrosunda sona yaklaşıldı!

Üsküdar Ümraniye Sancaktepe metrosunda sona yaklaşıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yapım çalışmaları devam eden Üsküdar – Ümraniye – Çekmeköy – Sancaktepe Metrosu’nda incelemelerde bulundu. Topbaş, Altunizade İstasyonu’na inerek İnşaatı basın mensuplarına bilgi verdi.
 
“Her Yerde Metro, Her Yere Metro” sloganıyla İstanbul’da ulaşımı rahatlatmak için geceli gündüzlü çalıştıklarını kaydeden Başkan Topbaş, “Arzu ettiğimiz ve master planlarımıza aldığımız yarım saatlik yürüme mesafelerinde metrolar olsun istiyoruz” dedi. Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Artık İstanbul’da her yere ulaşmak kolay. Üsküdar sahilinden başlayan metro hatları müthiş bir hat. Devamlı eklenen bir hat. Buradaki inşaatımızın da yüzde 80’i tamamlandı. İnşallah 12 ay gibi bir sürede yolcu taşımaya başlayacak. Üsküdar’dan başlayan bu hat Çekmeköy, Yenidoğan, Sultanbeyli’den geçerek Sabiha Gökçen’den Havaalanına kadar gidiyor. Marmaray’la Üsküdar’a gelenler Altunizade’den geçecek. Birçok hatları kesiştirdik.” dedi.
 
Vardiyalı şekilde aralıksız metro inşaatı çalışmalarının devam ettiğini ve hedeflerinde 776 km metro hattı yapmak olduğunu ifade eden Başkan Topbaş, “Silivri’ye kadar götüreceğiz. Kilometresi 50 Milyon Dolar. Bu inşaatımızda da 2 bin 700 kişi çalışıyor. Bu insanlarımızın gelecekte hayırla yad edileceğine inanıyorum” diye konuştu.
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI