20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerÜlkesinde mimarlık öğrencisiydi,Suruç'ta inşaat işçisi oldu..

Ülkesinde mimarlık öğrencisiydi,Suruç’ta inşaat işçisi oldu..

Ülkesinde mimarlık eğitimi alırken, çıkan savaşın ardından Türkiye'ye sığınan Suriyeli Halil Alo, ailesinin geçimini sağlayabilmek için inşaatlarda çalışıyor.

Suriye'nin Halep kentine bağlı Kobani'de (Ayn el Arap) terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalardan kaçan Alo, IŞİD'in köylerine kadar gelmesi üzerine ailesiyle Türkiye'ye sığındı.

Mimarlık fakültesi 4. sınıf öğrencisi 3 dil bilen Alo, sığındıkları Suruç'ta ailesiyle yaşama tutunmaya çalışıyor. İlçede ailesine kiralık ev tutan Alo, iki kardeşiyle günlük 50 lira yevmiyeyle inşaatlarda fayans döşeyerek ailesinin geçimini sağlıyor.

Savaşın bir an önce bitmesini ve ülkesine dönerek okuluna devam edeceği günün hayalini kuran Alo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de hem çalışıp hem okuduğunu söyledi.

Savaşın başlaması üzerine okulunu bırakmak zorunda kaldığını belirten Alo, çatışmaların şiddetlenmesi üzerine sığındıkları Suruç'ta hayatlarını sürdürmeye çalıştıklarını ifade etti.

Ailenin gemini sağlayabilmek için kardeşleriyle inşaatlarda çalıştıklarını dile getiren Alo, şöyle konuştu:

"Ülkemde 4. sınıf mimarlık öğrencisiydim. Okulumun bitmesine bir yıl kalmıştı. Savaş çıkınca hem okulu bırakıp, hem ülkemizi terk etmek zorunda kaldık. İki kardeşim daha var. Onlar da inşaatta çalışıyorlar. Geçimimizi burada fayans işi yaparak sağlıyoruz. Ülkemizde işlerimiz güzeldi. Burası çok güzel ancak ülkemize dönmek, hayatımıza kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz. İnşallah savaş biter ve ülkemize, evimize döneriz."

AA

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI