28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKonut ProjeleriTürkiye'nin yeni marinası Viaport Marina açıldı

Türkiye’nin yeni marinası Viaport Marina açıldı

1 milyar TL’lik yatırımla, eğlence, alışveriş, turizm, marina, akvaryum ve business center’ın bir arada bulunduğu Viaport Marina projesi, kapılarını açtı. Dünyanın ilk deniz üstünde tasarlanan yaşam merkezi Viaport Marina, Türkiye’de deneyimlenmemiş bir yaşama imzasını atıyor. Dünyaca ünlü markaların Alışveriş Adası’nda OUTLET konseptiyle bir araya geldiği Viaport Marina, şık kafe ve restoranlarıyla sosyal yaşamın da stilini değiştiriyor. Dünyanın en özel mimarisine sahip marinasıyla, deniz tutkunlarına ev sahipliği yapacak olan Viaport Marina, İstanbul’a ve Türkiye’ye hediye ediliyor… Projenin yatırımcısı Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, “Viaport Marina dünyada eşsiz bir proje. Türkiye’ye hediye ettiğimiz projemizin hayırlı olmasını dilerim. İstanbul bize, biz İstanbul’a çok yakıştık” dedi.
 

Dünyaca ünlü markalar yerini aldı

 
Viaport Marina’da Atasay, Atasun, Bamba, Bisse, Colin’s, Derimod, Esse, FLO, Hotiç, Hummel, İpekyol Karaca, Kemal Tanca, Kiğılı, LC Waikiki, Marjin, Loft, Mavi, Mudo, Network, Polo Garage, Saat&Saat, Sarar, Vakko gibi pek çok ünlü giyim markası Outlet konseptinde yerini alırken, LLS markası ise Moschino, Prada, GF Frerre, Dolce Gabanna gibi dünya markalarına ev sahipliği yapıyor. Yeme, içme alanlarının da ağırlıklı olduğu Viaoort Marina’da, Alaçatı Muhallebicisi, Bay Döner, Popeyes, Sbarro Tavuk Dünyası gibi leziz markalarla beraber, Develi Restaurant bir fast food, bir de büyük restoranıyla hizmet vermeye başlayacak. Big Chefs ise deniz üzerinde konumlanan şık konseptiyle Viaport Marina ziyaretçilerine hizmet verecek.
 

Funda Arar ve Kubat Viaport Marina'da 

 
Viaport Marina, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Tuzla Belediyesi'nin katkılarıyla hayata geçirildi. Tuzla Belediyesi'nin düzenlediği halk konserlerinin ev sahibi bu yaz Viaport Marina olacak. Oyuncağını getir, konsere gel kampanyasıyla da sosyal sorumluluk projesi olarak tasarlanan konserlerde, toplanacak oyuncaklar Suriyeli çocuklara gönderilecek… Türk Halk Müziğinin sevilen temsilcisi Kubat 31 Mayıs’ta, fantezi müziğinin önemli ismi Funda Arar ise 5 Haziran’da Viaport Marina Otoparkı’nda müzik severlerle buluşacak. Saat 20:00’de başlayacak olan konserler halka açık ve ücretsiz olacak. 
 

Vialand’den sonra ViaSEA geliyor!

 
Türkiye’nin ilk tema parkını inşa eden ve Türkiye’yi roller coaster deneyimiyle ilk defa tanıştıran Vialand’den sonra, tema park kültürünü Anadolu Yakası’na taşıyan Via Properties, ViaSEA’yi de açıyor. 15 milyon Euro yatırımla Türkiye’ye getirilen ve kurulumu tamamlanan dünyanın en hızlı roller coaster’larından biri olan Red Fire, test sürüşlerinin ardından adrenalin tutkunları için görücüye çıkacak. Viaport Marina’nın içerisinde iki ayrı roller coaster bulunacak. Dünyanın en hızlı roller coaster’larından biri olan ve 55 metre yükseklikte adrenalin tutkunlarını eğlencenin doruğuna çıkaracak olan “Red Fire” dünyadaki en iyi roller coaster üreticilenden biri olan Intamin tarafından üretildi. 980 metrelik bir ray sistemi üzerinde konumlanan Red Fire, 1 saatte 630 kişi taşıyabilecek. Red Fire’ın test sürüşleri ise Mayıs ayında tamamlanacak. Red Fire ile birlikte Family Coaster adını taşıyan ikinci roller coaster da ViaSEA’de yerini alacak. Klasik lunapark kültürünü de ViaSEA’de konumlandıracaklarını aktaran Bayraktar, “ViaSEA ile halkımızı Vialand’den sonra bambaşka bir deneyimle tanıştıracağız. Klasik halka atma oyunlarından, çarpışan arabalara kadar içerisinde bulunacak parkımızda, Roller Coaster’larımız ile deniz keyfi ile eğlenceyi birleştireceğiz. Biz Via Properties olarak her zaman Türkiye’de “ilk”leri yapmayı hedefleyen bir grup olduk. ViaSEA de yine “ilk” proje olacak. Ülkemize hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu. Vialand’in Avrupa’nın en özel kuruluşlarından biri olan ICSC tarafından “Avrupa’nın En Özellikli Perakende Projesi” kategorisinde jüri özel ödülünün sahibi olduğunun da altını çizen Bayraktar, “Vialand Türkiye’nin turizmine büyük katkı sağlayan bir proje. Türkiye’nin gurur projelerinden biri. ViaSEA de kategorisinde dünyada rakiplerinden ayrışacak bir proje olarak hayata geçecek” dedi.
 

Akvaryum ve otel 2016 yılında geliyor!

 
Viaport Marina otel, alışveriş adası, tema park, akvaryum ve marinadan oluşan Türkiye’nin beşi bir yerde projesi olarak adlandırılıyor. Denizin üzerine konumlanacak otel ve binlerce deniz canlısının içerisinde bulunduğu Türkiye’nin “en uzun tüneline sahip” akvaryumu 2016 yılında hayata geçirilecek. Otel için dünyaca ünlü otel zincirleriyle görüşmeleri sürdürdüklerini kaydeden Bayraktar, “Dünyanın en güzel otellerinden biri Viaport Marina’ya geliyor. Denizin üzerinde dinlenmek isteyen tekne sahipleri için de bambaşka bir deneyim olacak” dedi. Akvaryum projesinin de önümüzdeki bahar aylarında hayata geçirileceğini kaydeden Bayraktar, “Akvaryum projesi ile de denizin altındaki yaşamı, ziyaretçilerimize bambaşka bir deneyimle yaşatacağız. Benzersiz bir proje çıkardık” diye konuştu.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI