16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden HaberlerTürkiye için tam zamanı

Türkiye için tam zamanı


Fransa'nın Cannes şehrinde 12-15 Mart tarihleri arasında düzenlenen dünyanın en büyük Gayrimenkul fuarı MIPIM'de ‘Onur Ülkesi' olarak yer alan Türkiye, fuara damgasını vurdu. Türk firmalarının yüksek katılımı ile yer aldığı fuarda tarihinde ilk kez Türkiye için ayrı bir çadır kuruldu. Yaklaşık bin metrekare büyüklüğündeki Türkiye Çadırı'nda hem Türkiye'deki Gayrimenkul potansiyeli hakkında bilgi verildi hem de firmalar projelerini tanıttı. 28 firma ve 500'ün üzerinde katılımcı ile fuarda yer alan Türkiye'ye yabancı yatırımcıların ilgisi de yoğundu. Firmalar, yabancı yatırımcılardan birçok teklif alarak Türkiye'ye döndü. Fuarda Yatırım potansiyeliyle oldukça öne çıkan Türkiye'ye fuarın son günü bir müjde daha verildi: Önümüzdeki yıl, Rusya ve Brezilya ile beraber yeniden onur ülkesi olacak.

Açılışını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yaptığı Türkiye Çadırı, yabancı yatırımcılara yalnızca projeleri değil Türkiye'yi de tanıttı. Türkiye Çadırı'nda horonlu-kemençeli açılış şovları düzenlenirken çadırı ziyaret eden yabancı yatırımcılara da Türk kahvesi ve Türk lokumu da ikram edildi. Türkiye Çadırı'nda firmalar kırmızı-beyaz tasarımlarıyla yer alırken, çadır dışında da birçok reklam alanında Onur Ülkesi olmamız dolayısıyla Türkiye tanıtımı yapıldı. Fuar girişinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı logolu tanıtım yer alırken, Türkiye logolu tanıtımlar da Fuar alanında ve dışarıda sergilendi. Fuar alanında Türkiye'nin onur ülkesi olmasına vurgu yapıldı.

AÇILIŞ TÜRKİYE’DEN

MIPIM, 24 yıllık tarihinde ikinci kez bir Türk şirketi tarafından kapılarını açtı. 80'den fazla ülkeden 20 bin ziyaretçinin katıldığı Mipim fuarında etkinlikler, NEF'in açılış kokteyli ile başladı. Türkiye'nin Onur Ülkesi seçilmesi dolayısıyla bu yıl ayrı bir önem kazanan açılış kokteyline katılan ziyaretçilere NEF Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur ev sahipliği yaptı. Mipim Direktörü Rean Flippo açılışta yaptığı konuşmasında MIPIM tarihinde daha önce bu kadar yoğun katılımla bir açılış yapılmadığını belirterek organizasyonu için Türkiye'ye teşekkür etti. Fuarın açılış gecesine sponsor olan Nef, Mipim'ın geleneksel kapanış basın toplantısında 20 bin 500 katılımcıyı temsilen dünya basınının karşısına çıktı. NEF Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur fuarın kapanışında gerçekleştirilen basın toplantısına konuşmacı olarak davet edilen ilk ve tek Türk oldu. Mipim Direktörü Filippo Rean, DTZ EMEA Bölge Başkanı John Forrester ve Carlorattiassociati Fonu Kurucusu Carlo Ratti ile birlikte kapanışı Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur yaptı. Mipim Direktörü Rean, Türkiye'nin bu yılki başarılı performansı nedeniyle gelecek yıl da Rusya ve Brezilya ile beraber onur ülkesi olacağını açıkladı.

Fuara yüksek katılım

ONUR Ülkesi olmamız dolayısıyla bu yıl Türkiye'nin önde gelen firmaları Mipim fuarında yer aldı. Hem fuar alanında hem Türkiye Çadırı'nda yerini alan firmaların yanı sıra oldukça yüksek bir ziyaretçi firma profili de bulunuyor. Fuarda bu yıl Türkiye'den 500'ün üzerinde katılımcı yer aldı.

Fuar alanında yer alan Türk firmaları

* Akdağ Turizm ve İnşaat, Eroğlu İnşaat, IMS Proje Yönetim, İnrema Uluslararası Gayrimenkul Yönetimi, Öncüoğlu Mimarlık+ACP Mimarlık, Tahincioğlu Gayrimenkul, Varyap-Gap İnşaat Ortak Girişimi, Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi, Yorum İnşaat, Zorlu Center İstanbul

Çadır alanında yer alan Türk firmaları

* Ağaoğlu, Globe International Gayrimenkul Yatırımları, İş GYO, KONUTDER, Nef, Nurol GYO, Proje Yönetim A.Ş., Proplan Proje Yönetimi ve Danışmanlık, Saf GYO, TSKB Gayrimenkul Değerleme, Vadistanbul, Vicem Bodrum Villaları, ZKLD Aydınlatma Tasarım.

Sektör vizyonu anlatıldı

FUARDA ayrıca sektörde söz sahibi olan sivil toplum kuruluşları da sektörün vizyonunu paylaştı. GYODER, ‘Türkiye Gayrimenkul Sektörünün 2023 Vizyonu', KONUTDER, ‘Konut Yatırımları: Türkiye'de Yaşanan Büyük Değişimde Fırsatlar, Tehditler', TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel de ‘Planlı Kentleşme ve Konut Üretim Seferberliği' konulu oturumlarda sektörü anlattı.

Resmi açılış Babacan’dan

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Cannes Belediye Başkanı ve aynı zamanda Fransa Parlamento Üyesi olan Bernard Brochand ile Mipim Fuarı'nın resmi açılışını gerçekleştirdi. Babacan, kurdele kesiminde ‘Mipim Fuarı'nın herkes için hayırlı olmasını ve yeni iş olanakları sağlamasını dilerken, kurdele kesiminin ardından uluslararası çadırları ziyaret etti. Çadır ziyaretinin ardından ana konferansta "Ekonomisi ve Yatırım Fırsatları ile Türkiye" isimli oturumuyla uluslararası platformda Türk ve yabancı yatırımcılara seslenen Babacan, son 10 yılda Türkiye'nin gelişimi, AB süreci ile ilişkiler ve reformlara değindi. Fuarda Türk Çadırı'nı da ziyaret eden Babacan, çadırda yer alan firmaların Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiklerini söyledi.

Tanıtımlar yapıldı

ONUR Ülkesi olan Türkiye, fuar alanında birçok yerde tanıtıldı. Türkiye, e-bültenlerde, konferans tanıtım ve fuar tanıtım bültenlerinde, MIPIM web sitesinde onur ülkesine ait bölümde, çadır içerisinde yer alan konferans alanındaki ekranda ve ana konferans sahnesinde yer aldı. Fuar sırasında dağıtılan dergilerde ve Türkiye Çadırı içinde dağıtılacak dergilerde de Onur Ülke tanıtımları oldu. Fuar alanında yer alan reklam seçeneklerinde de tanıtımlar yapıldı.

Ziyaretçi olarak katılım gösterenler

* Aareal Bank, Access Turkey, Aerium Turkey, Alterra, Arkitera, Arup, Astay, Bemes Yapı, Bener Hukuk Bürosu, Birleşmiş Markalar Derneği, CBRE Turkey, Çelen, Dedeman Real Estate, Dekar Yapı, EA İnşaat, Eczacıbaşı, Entegre Proje Yönetim, Erkanlı Grup, Ernst&Young, Eva Gayrimenkul Değerleme, Garanti Koza, Hedef Endüstri, Hergüner, Jones Lang Laselle, Kadans, Kanyon Alışveriş Merkezi, KLK Yapı, Lal Gayrimenkul Değerleme, Langan International Turkey, Marsh Sigorta, Mar Yapı, Mavia Real Estate, Mimarlar Workshop, Muum Mimarlık, Orco International, Prime Development, Propin, Reimonitor, Servotel, Silkar Turizm, Soma İnşaat, The Marmara Collection, Tuspa, Tuv-Sud Teknik Güvenlik, Yenigün Construction ve 3S Kale.

Topbaş, çadırı açtı

 TÜRKİYE Çadırı'nın açılışını yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, fuarda Türkiye'nin Onur Ülkesi olması dolayısıyla gurur duyduğunu belirterek, "Türkiye, 10 yılda çok değişti. İstanbul bunda önemli bir paya sahip. İstanbul, gayrimenkul sektöründeki rolünü devam ettirmeli. İstanbul, hem yerli hem de yabancı yatırımcılara açık bir şehir ve dünyada en doğru yatırım adresi olarak gösteriliyor. Kanal İstanbul, iki yeni şehir, finans merkezi gibi projeler sektörde canlılık yaratacak. Kentsel Dönüşüm adı altında başlattığımız çalışmalar da inşaat sektörünün kentte aktifleşmesini sağlayacak. Deprem riskini İstanbul'un yenilenmesi için kullanmak istiyoruz" diye konuştu

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI