28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKonut ProjeleriTürk Gayrimenkul pazarı ucuz bir pazar!

Türk Gayrimenkul pazarı ucuz bir pazar!

Geçtiğimiz günlerden DKY Kartal projesini satışa çıkaran DKY İnşaat, bu sene 9.su gerçekleşen Gayrimenkul Fuarı ve Arap Türk Fuarına katıldı. 
 
 
DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya ile  Fuar'la birlikte gerçekleşen Arap Türk Gayrimenkul Zirvesinde gerçekleşen  oturum sonrası konuştuk. Ali Dumankaya " Riyad Ticaret Odası Başkanı Dr. Abdulrahman Al-Zamil konuşması çok samimi şeffaf bir konuşma oldu . Al Zamil direk gelin yatırım yapın atacı aramyın dedi.Al Zamil  ülkemizden ortakla beraber yatırım yapın diye uyardı. Bir ülkeye gidildiğinde ortaklıkla işlerin daha hızlı çözüleceğini aynı şeylerin Türkiye'de de olması gerektiğini tavsiye etti.
 
Biz Türkiye'deki potansiyeli dile getiriyoruz. Geçmiş yıllardaki satışların potansiyelini anlattık zaten. Mütekabiliyet yasası öncesinden aslında mumla aranan bir durumdu ama artık 2014'te 4 milyar doları aşan bir yabancıya satış gerçekleştiğinde 2015'te 6 milyar doları yakalayabiliriz belki geçebiliriz. Körfez yatırımcısının ilgisi arttı son zamanlarda. 2016'da da 10 milyar doları geçebiliriz.
 
Türk gayrimenkul pazarı ucuz bir pazar. Aynı alımların gerçekleştiği diğer ülkelere baktığınız zaman Türkiye'de fiyatların yabancı alıcı için çok uygun olduğunu görüyorsunuz. Özellikle kurdaki artışlada TL olan fiyatların alıcı açısındanda yüzde 25 30 ucuz algısı oluştu. Doğal olarak daha önce 2 bin dolara aldığı yeri bugün belki 1.500 dolara alabiliyor.  
 
Biz projelerimizin lansmanlarınız yeni yaptık. Lokum Evler'de Filistinli bir gruba satış yaptık. Bunlar blok yatırımcı. Suudi bir grup hiç Tuzla'dan havaalanın oradan daire almayı düşünmeyen bir gruptu. Projeyi gördü ve hemen 10 adet daire aldı. Lokasyonu görüyor, projeyi görüyor. Göz görünce alıyor. Anadolu yakasını anlatmak lazım. Potansiyeli anlattıktan sonra almak istiyorlar. Kartal'da da Katarlı bir grup yine Suudlu bir grup alım yaptı. Bunlar orantısal olarak yüzde 10'lar seviyesine gelmiyor. Ama onlarda kendi ülkelerinde aldıklarını dağıtacaklar.
 
Bu sene Kağıthane'de 2 tane projemiz olacak. Kağıthane'de eski bir fabrikanın arazisini dönüştüyoruz. Orada ciddi güzel bir proje gerçekleştiriyoruz. Son aşamalara geldi. Muhtemelen Eylül ayında lansmanını yapacağız. Çeliktepe keza o şekilde gidiyor. Sultanbeyli projemizi de önümüzdeki Ekim'de çıkmayı planlıyoruz.
 
DKY Kartal'da yüzde 40'tan fazlası satılmış durumda. Eyllül ayındaki 2. lansmanımızı Mayıs ayına geçtik. Seçim falan dinlemiyoruz. Bir de ofis bloğumuz var orada. Belki onuda ramazana çekebiliriz.
 
Maide KARADAĞ/Emlakdream.com 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI