28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden HaberlerTürk firmaları Kolombiya'yı yeniden inşa edecek

Türk firmaları Kolombiya’yı yeniden inşa edecek

Son on yılda gösterdiği ekonomik büyüme ile dünyanın ilgi odağı ülkeleri arasında yer alan Türkiye, müteahhitlik alanında dünya çapında projeleri üstleniyor. Bugüne kadar 102 ülkede 260,9 milyar dolar değerinde 7.271 projeyi başarıyla gerçekleştiren Türk inşaat firmaları, Amerika kıtasında ise 1.5 milyar dolarlık taahhüt işi üstlendi. 

Teleferik projesi hazır

Latin Amerika ülkelerindeki başarısını Kolombiya’ya da taşımayı planlayan Türk müteahhitlik firmaları önümüzdeki yıllarda bölgeye odaklanacak. 2013 yılında Kolombiya’nın İpiales şehrinde 2,3 milyon dolarlık teleferik projesini gerçekleştiren Türk firmaları şimdi de kaliteli ve uygun maliyetli hizmet anlayışlarıyla ülkenin iki önemli şehri Medellin ve Bogota şehrinin dönüşüm projelerinde rol almak istiyor. 

1 Milyar dolarlık ticaret

İki ülke arasında başta inşaat olmak üzere altyapıdan enerjiye, KOBİ’lerden, dış ticarete kadar pek çok alanda yeni işbirliği olanaklarının tesis edilmesi planlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da bu amaçla Kolombiya’ya gitti. Ziyaret kapsamında yapılacak anlaşmalarla iki ülke arasındaki 1 milyar dolara yakın mevcut ticaret hacminin üst seviyelere çıkarılması hedefleniyor. 

İşbirliği fırsatları konuşuldu

Karma Ekonomik Komisyon 1. Dönem Toplantısı nedeniyle Kolombiya’ya giden Bakan Bayraktar, 26-27 Kasım’da Kolombiya Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Luz Elena Sarmiento’yla bir araya geldi. Toplantıda Türkiye’deki depreme dayanıksız 20 milyon konutun güçlendirilmesinde Kolombiyalı iş adamlarıyla işbirliği yapılabileceği konuşuldu.

 

Özgül Öztürk/Akşam

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI