28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaFırsat ProjeleriTOKİ 8 bin 200 lira peşinatla daire satacak!

TOKİ 8 bin 200 lira peşinatla daire satacak!

Son 12 yıl boyunca Türkiye'de üretilen konutların yüzde 9'u TOKİ tarafından yapıldı.Hedefi 1 milyon konut olan TOKİ'de yeni hedef Anadolu..TOKİ Başkanı Ergün Turan, "12 yıl boyunca Türkiye'deki toplam konut üretiminin yüzde 9'unu üretmişiz. Önümüzdeki süreçte sektör ne kadar büyüyecek biz ne kadar büyüyeceğiz bilmiyorum.  Özellikle Anadolu'daki insanın konuta ulaşması için çalışma yapacağız" dedi.

Turan, Çankırı'daki incelemelerin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, TOKİ'nin Çankırı'da yapacağı yatırımları yerinde incelemek için Çankırı'ya geldiklerini söyledi.

Çankırı'da TOKİ tarafından 1. etap çalışmalarının tamamlandığını dile getiren Turan, önümüzdeki süreçte 2. etap çalışmalarına başlayacaklarını belirterek, "Çankırı adına önemli bir karar aldık, şimdi yapacağımız konutlar Çankırı'nın yerel mimarisinden esinlenecek. Önümüzdeki süreçte dikey değil, yatay mimariye ağırlık vereceğiz. Çankırı'yı yöresel ve yerel mimarinin uygulanmasında örnek bir il olarak göstereceğiz"  dedi.

TOKİ'nin gayesinin kentleri güzelleştirmek olduğunu ifade eden Turan, şöyle konuştu:

"Toplu Konut İdaresinin kuruluş gayesi 2023 vizyonu doğrultusunda kentlerimizi taşımak. Bunu yaparken birinci önceliğimiz konuta erişmekte zorlanan dar, alt ve orta gelirli vatandaşlarımızı nitelikli konut sahibi yapmak, vilayetlerin mimari ruhlarına uygun binalar inşa etmek. İkinci önceliğimiz de ülkemizin bir deprem gerçeği var. Buna uygun olarak kentsel dönüşümde öncü almak istiyoruz."

Anadolu insanını konuta ulaştıracaklarını dile getiren Turan, "12 yıl boyunca Türkiye'deki toplam konut üretiminin yüzde 9'unu üretmişiz. Önümüzdeki süreçte sektör ne kadar büyüyecek biz ne kadar büyüyeceğiz bilmiyorum.  Özellikle Anadolu'daki insanın konuta ulaşması için çalışma yapacağız" diye konuştu. 

Turan, 8 bin lira peşinatla konut satacaklarını belirterek, "TOKİ olarak Gaziantep'te bin 200 konutu satışa çıkartacağız. Bu konutları 8 bin 200 lira peşinatla ve 410 lira taksitle satışa çıkartacağız. Bu ancak sosyal devletin yapabileceği bir şey. Vatandaşlar daire ücretlerini konuta taşındıktan sonra ödeyecekler. Bu mutluluğu bütün Anadolu'ya yaymak için çalışacağız" ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç ise Turan'ı Çankırı'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Turan ile Çankırı'ya yapılacak olan projeleri konuştuklarını ifade eden Dinç, "Başkanımız Çankırı'daki mimariye önemli katkılar sağlayacak" dedi. 

AA

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI